Parlamentarni IZBORI u Srbiji raspisani za 26. april

48 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas redovne parlamentarne izbore za 26. april.

Nakon raspisivanja, Vučić je ocenio da su izbori važan čin za svaku zemlju, jer se ljudi opredeljuju za to kakav život žele da žive, i pozvao građane da izađu na te izbore.

Izbori nose i veliku odgovornost za stranke i grupe građana koji učestvuju, ali su oni i od presudnog značaja za svakog građanina. Zato oni treba da pokažu ozbiljnost i odgovornost i uveren sam da će oni izabrati pravi put i za sebe i za svoje porodice i za našu lepu Srbiju, rekao je on.

Vučić je poželeo da izbori budu prava demokratska politička utakmica.

Želim dobru, pravu demokratsku političku utakmicu i da 26. aprila uveče jedni drugima čestitamo. I zajednički i ujedinjeni krenemo u bolju budućnost, rekao je on.

Prethodno je predsednica parlamenta Maja Gojković raspisala lokalne izbore u Srbiji dok je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević raspisao izbore u svih 17 beogradskih opština.

Posle potpisivanja odluke o raspisivanju izbora, ona je u holu Doma Narodne Skupštine rekla da se ova odluka ne odnosi na Skupštine gradova Bora, Zaječara i Beograda niti na Skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Medveđa, Preševo, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka, u kojima su održani vanredni lokalni izbori izmedju 2017. i 2019. godine.

U Srbiji će 26. aprila pored parlamentarnih i lokalnih, biti održani i pokrajinski izbori.

Beta

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X