Društvo

Ozelenjeno 80 odsto flotacijskog jalovišta „Valja fundata“

zijin majdanpek rekultivacija

Služba za zaštitu životne sredine majdanpečkog ogranka Srbija Ziđin Koper već četiri godine naporno radi na rekultivaciji kosina brane broj pet flotacijskog jalovišta „Valja fundata“.

Od 2020. do danas sanirano je 500.000 kvadratnih metara, a u remedijaciju zemljišta i ozelenjavanje uloženo je oko 200 miliona dinara.

Ozelenjavanje i rekultivaciju sprovodimo u cilju jačanja stabilnosti brane, ali i zarad poboljšanja kvaliteta vazduha oko područja samog flotacijskog jalovišta. Dosad je 80 odsto kosina na branama pokriveno zelenim „tepihom“, a nastojaćemo da do kraja ove godine ozelenimo i ostatak kosina na brani 5 flotacijskog jalovišta „Valja fundata“, ističe rukovodilac službi bezbednosti i zdravlja na radu, protivpožarne zaštite i zaštite životne sredine Lin Bin.

U Službi zaštite životne sredine kažu da će do kraja godine biti ozelenjeno još 150.000 kvadratnih metara kosina brane 5 flotacijskog jalovišta „Valja fundata“.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Iz budžeta grada za Hitnu pomoć oprema vredna 40 miliona dinara

Miloš Marković

Javni uvid u nacrt plana za preseljenje domaćinstava ugroženih rudarskim aktivnostima od 4. juna do 3. jula.

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X