Društvo

Ovde izbegavajte da prolazite jer se urušava fasada

bor zgrade cacanski soliteri

 

Stanari višespratnice broj 9 u ulici Albanske spomenice u Boru, podelili su na društvenim mrežama fotografije na kojima se vidi otpala fasada sa jedne od zgrada.

Na fotografiji se vidi deo betonske ploče sa armaturom, koji se srušio sa devetog sprata nedaleko od garaža, parkiranih automobila i mesta na kome se često igraju deca.

Čačanski soliteri Bor

U Javno-stambenom preduzeću Bor, objašnjeno nam je da je svaka stambena zajednica odgovorna za stanje zgrade, a kako bi se određeni problem rešio, potrebno je izdvojiti dodatni novac, o čemu zajednički odlučuju, a potom angažovati izvođače radova.

Tu onda nastaje problem, jer pojedini stanari lošijeg materijalnog stanja (ali ne samo oni), ne žele da izdvajaju dodatna sredstva za sanaciju, a o posledicama razmišljaju tek kada se desi nešto loše.

Od upravnika zgrade broj 9 saznajemo da su upoznati sa ovim problemom, ali da nije bilo novca na računu uzgrade, jer su iskrsli drugi problemi sa prokišnjavanjem što je trebalo rešiti.

Rečeno nam je da pregovori sa izvođačem radova o sanaciji fasade na “devetki” traju od prošle zime, ali da se zbog zauzetosti, tek ovih dana očekuje potpisivanje ugovora, a potom što pre i sanacija na visinskim radovima.

Podsećamo da su isti problem 2016. godine imali i stanari koji žive u toj ulici u zgradi broj 10, kada se deo fasade srušio kraj dečijeg igrališta.

Prema rečima upravnika te zgrade, problem je rešen pre dve godine tako što su problematični delovi “ankerisani”.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Na Festivalu zmajevih čamaca borski fudbaleri učili da pripreme ZONGZI i sa Kinezima igrali u meštovitom timu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X