Otvorena 46. zaječarska Gitarijada

391 0

ZAJEČAR (Milica Živković, IST Media) Posle prefestivalskog dela u Irish pub-u koji je obeležen promocijama, gitarijada je zvanično otvorena na carskoj palati Felix Romuliani.

 

Nadomak Zaječara nalaze se ostaci veličanstvene kasnoantičke carske palate Felix Romuliana, utvrđene velikim odbrambenim zidinama sa malenim šestougaonim kulama.

 

Nastup makedonskog sastava „Leb i Sol“ uz pratnju sinfonijskog orkestra bio je više nego idealan za ovu destinaciju i otvaranje 46. gitarijade i 16. motoskupa.

 

Leb i Sol simphony

 

Nakon ovog nastupa usledilo je svečano uručivanje ključa rokonačelniku gitarijade.

 

Aktuelni gradonačelnik Boško Ničić je sinoć svečano uručio ključ Bori Đorđeviću, novom rokonačelniku grada Zaječara, koji je više nego zaslužan što ova manifestacija i dalje živi.

 

Smena gradonačelnika na tri dana

 

Rock muzičar Bora se zahvalio na poverenju i obećao da će biti dobar rokonačelnik do sledeće gitarijade.

 

Odmah zatim je usledila premijera filma „Tačno u centar“ zasnovana na biografiji nekadašnje popularne Jugoslovenske grupe „Zlatni Prsti“. Mladi autor Marko Grujić je pokušao da kroz zvuk i sliku opiše uspone i padove ovog sastava.

 

Omamljena publika pri promociji filma "Tačno u Centar"

 

Nostalgična atmosfera je nastavila da vlada carskom palatom. Posle 25 godina pauze grupa „Zlatni Prsti“ se pojavila na sceni.

 

Njihov nastup je govorio više od reči. Muzika osamdesetih je razgalila posetioce, a druženje se nastavilo do kasno u noć.

 

Zlatni Prsti na sceni posle 25 godina

 

Više fotografija možete videti na:  http://www.istmedia.rs/1-dan-46-gitarijade/

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X