Društvo

Otvoren konkurs za ugradnju SOLARNIH PANELA

 

Konkurs energetske efikasnosti za ugradnju solarnih panela za domaćinstva otvoren je do utorka 17. maja objavljeno je danas.

Pravo učešća na konkursu imaju domaćinstva čiji je podnosilac vlasnik objekta ili osoba prijavljena na adresi, a ima saglasnost vlasnika.

Drugi uslov je da je objekat priključen na elektrodistributivni sistem i da je iznos za potrošenu električnu energiju na računu za prethodni mesec minimalno 30 kW časa.

Grad i Republika subvencionišu do 6 KW jačine solarnih panela.

Maksimalan iznos subvencije koju građani mogu da dobiju je 70 hiljada dinara po kilovatu, odnosno 420 hiljada dinara po domaćinstvu.

Ukoliko se ugradi manje od 6 KW, subvencije će biti  50 odsto ukupne investicije sa PDV-om.

Prijavni obrazac treba da sadrži dokaz o izgradnji objekta pre donošenja propisa o ugradnji solarnih panela, građevinsku dozvolu dobijenu kroz redovan postupak dobijanja dozvole, građevinsku dozvolu dobijenu iz postupka legalizacije ili rešenje o ozakonjenju da je počeo proces legalizacije, fotokopije ličnih karata svih prijavljenih na adresi, a za maloletna lica, fotokopija zdravstvene knjižice.

Kriterijumi za rangiranje su izgled spoljašnih zidova, odnosno fasade, izgled stolarije, primarni način grejanja i K faktor koji se dobija deljenjem površine objekta iz poreskog rešenja sa brojem prijavljenih osoba na toj adresi.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Porukom “SVI SMO DRUGAČIJI ALI SMO SVI JEDNAKI” obeležen dan škole VIDOVDAN

Miloš Marković

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X