Kultura

Otvaranje izložbe SLIKA PETRA FAJMOGOVIĆA

BOR, (IST Media) U Muzeju rudarstva i metalurgije Bor u četvrtak, 6. juna u 19 sati biće otvorena samostalna izložba slika Tajanstveni prizori, Petra Fajmogovića (1957 – 1999).

Izložba Tajanstveni prizori prezentuje izlagački opus Petra Fajmogovića, autora koji je tokom svog kratkotrajnog bavljenja slikarstvom uspeo da stvori osobenu poetsko-likovnu viziju.

Petar Fajmogović rođen je u Boru, gde je tokom svog života radio kao lekar specijalista pneumoftiziolog. Ljubav prema umetnosti pretače u aktivno bavljenje slikarstvom počev od 1977. godine.

Izlagao je na velikom broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu a samostalno izlaže od 1980. godine.

Bio je član Likovnog društva ALDUN iz Niša, GRUPE 72 iz Zaječara, Likovnog kluba MOZAIK iz Bora, GRUPE 69 iz Zagreba, NISSA iz Niša, kao i višegodišnji predsednik Udruženja likovnih umetnika “Vane Živadinović Bor” iz Bora.

Na izložbi, koja će trajati do 24. juna 2019. godine, biće predstavljeno dvadesetak dela rađenih tokom osamdesetih i devedesetih godina 20. veka.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

NAJAVA: Predstava “Tašta ne prašta” 1. marta u bioskopu “Zvezda”

Ist Media

NAJAVA: Muzičko-scenski recital KUD-a Bor „Vinogorje moje rujno“

Ist Media

U petak gošća Narodne biblioteke autorka romana “Meduze žive zauvek: dok ih ne uhvate”

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X