Osvetlili obraz Srbiji. Borskim policajcima stiglo priznanje filmske produkcije

673 0

BOR, (IST Media) Policijskoj upravi u Boru danas je dostavljena zahvalnica produkcijske kuće „Clokwork Film Production“, nakon što su dvojica borskih policajaca  Vladica Marinkov i Zoran Pantelić  otkrili lopove koji su ukrali laptop sa materijalom neophodnim za završetak snimanja indijskog filmskog blokbastera “Vivegam”.

 

Položili: Marinkov i Pantelić

 

Kako su čelnici ove produkcijske kuće naveli, zbog važnih dokumenata koja su se nalazila u rancu direktora scenografije sa opremom velike vrednosti incident je mogao da ozbiljno ugrozi tok snimanja.

 

 

Priznanje

„Izuzetnom reakcijom i velikom profesionalnošću PU Bor i vaših kolega nestala oprema je vraćena u veoma kratkom vremenskom roku. Cela akcija služi na čast Ministarstvu unutrašnjih poslova, Policijskoj upravi Bor, ali i celoj Srbiji. Film je uspešno realizovan i biće premijerno prikazan u avgustu ove godine u Indiji. Iskustva naših gostiju iz Indije su više nego pozitivna, tako da ste Vi i Vaše kolege zahvaljujući svojoj operativnosti i uloženom trudu doprineli stvaranju pozitivne slike o Srbiji kakvu i zaslužuje“, navedeno je u zahvalnici produkcijske kuće.

 

Podsećamo da su borski policajci intenzivnim operativnim radom pronašli ranac sa opremom i dokumentima koji je ukraden tokom snimanja scene ispred Lazareve pećine.

 

Oprema vredna oko 200 hiljada dinara nestala je u nedelju 25. juna, dok je više desetina radoznalih meštana posmatralo snimanje filma.

 

Odmah po prijavi krađe dežurnoj službi, Marinkov i Pantelić su izašli na mesto događaja i započeli potragu.

 

„Naš operativni rad je u kratkom vremenskom roku urodio plodom. Pronašli smo dvojicu kradljivaca, koji su uzeli ranac ni ne znajući šta se nalazi u njemu“, kaže policajac Pantelić.

 

Pravdi su privedeni tridesetjednogodišnji i sedamnaestogodišnji muškarci iz okoline Bora, o čemu smo pisali OVDE.

 

„Iako smo samo radili svoj posao, dočekali su nas aplauzom“, rekao je policajac Pantelić.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X