Ostaci predaka dužnika neće biti otkopavani

206 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović izdao je saopštenje u kojem osuđuje odluku JKP “Higijena” da grobna mesta za koja nije plaćena naknada, budu oduzeta i dodeljena drugim zakupcima, prenosi portal Grada Zaječara.

 

Ostaci predaka dužnika neće biti otkopavani! Pokojnici čiji naslednici decenijama nisu platili nadoknadu za održavanje grobnog mesta u Zajecaru neće biti ekshumirani, kažu nadležni u Gradskoj upravi.

 

Kako se navodi u saopštenju gradonačelnika dostavljenom medijima, na takvu odluku nije, niti će, biti data saglasnost, a o nameri da grobna mesta, za koje zakupci nisu platili naknadu duže od deset godina, oduzme i dodeli ih drugim zakupcima, Javno komunalno preduzeće „Higijena Zaječar” nije obavestilo osnivača – Grad Zaječar, odnosno Gradsko veće i gradonačelnika. U saopštenju se osuđuje postupak direktora JKP „Higijena”, i navodi da će on morati da snosi posledice svojih postupaka i odluka.

 

Saopštenje prenosimo u celosti:

 

“O nameri da grobna mesta, za koje zakupci nisu platili naknadu duže od deset godina, oduzme i dodeli ih drugim zakupcima, Javno komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar” nije obavestilo osnivača – Grad Zaječar, odnosno Gradsko veće i gradonačelnika. Na takvu odluku nije, niti će biti data saglasnost.

Osuđujem postupak direktora JKP „Higijena”, koji će morati da snosi posledice svojih postupaka i odluka.

U Zaječaru, Gradonačelnik

18.11.2015. godine Velimir Ognjenović”

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X