Ostaci predaka dužnika neće biti otkopavani

182 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović izdao je saopštenje u kojem osuđuje odluku JKP “Higijena” da grobna mesta za koja nije plaćena naknada, budu oduzeta i dodeljena drugim zakupcima, prenosi portal Grada Zaječara.

 

Ostaci predaka dužnika neće biti otkopavani! Pokojnici čiji naslednici decenijama nisu platili nadoknadu za održavanje grobnog mesta u Zajecaru neće biti ekshumirani, kažu nadležni u Gradskoj upravi.

 

Kako se navodi u saopštenju gradonačelnika dostavljenom medijima, na takvu odluku nije, niti će, biti data saglasnost, a o nameri da grobna mesta, za koje zakupci nisu platili naknadu duže od deset godina, oduzme i dodeli ih drugim zakupcima, Javno komunalno preduzeće „Higijena Zaječar” nije obavestilo osnivača – Grad Zaječar, odnosno Gradsko veće i gradonačelnika. U saopštenju se osuđuje postupak direktora JKP „Higijena”, i navodi da će on morati da snosi posledice svojih postupaka i odluka.

 

Saopštenje prenosimo u celosti:

 

“O nameri da grobna mesta, za koje zakupci nisu platili naknadu duže od deset godina, oduzme i dodeli ih drugim zakupcima, Javno komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar” nije obavestilo osnivača – Grad Zaječar, odnosno Gradsko veće i gradonačelnika. Na takvu odluku nije, niti će biti data saglasnost.

Osuđujem postupak direktora JKP „Higijena”, koji će morati da snosi posledice svojih postupaka i odluka.

U Zaječaru, Gradonačelnik

18.11.2015. godine Velimir Ognjenović”

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X