Društvo

Osnovci iz Metovnice POBEDNICI IGARA BEZ GRANICA

BOR, (IST Media, foto: D. Novaković)Učenici osnovne škole „Stanoje Miljković“ iz Brestovca, pobednici su sportsko-rekreativnih „Igara bez granica“ koje treću godinu zaredom organizuje „Učiteljsko društvo Bor“.

Drugo mesto osvojili su učenici OŠ „Đura Jakšić“ iz Zaječara, dok treće dele borske OŠ „Branko Radičević“ i „Dušan Radović“.

Sponzori ovog takmičenja održanog u nedelju na sportskim terenima u selu Metovnica, bili su lokalna samouprava, kompanije RTB „Bor“ i „Rakita exploration“, kao i Mesna zajednica „Metovnica“, čije su aktivistkinje za sve mališene posle uzbudljivog takmičenja pripremile pravi vojnički pasulj.

Na takmičenju je učestvovalo šest osnovnih škola sa ukupno 120 učesnika od prvog do četvrtog razreda, a pored pomenutih škola, takmičili su se i učenici obrazovnih ustanova „3. oktobar“ i Vuk Karadžić“.

Učiteljsko društvo je pobednicima podelilo tri lopte a zbog zalaganja, svi učenici su dobili i pohvalnice.

Kako bi se upoznali sa životom na selu, deca su posle igara obišla seoska domaćinstva porodica Todorović i Živković, a posebno su bili oduševljeni obilaskom starog mlina.

U ime lokalne samouprave, organizaciju takmičenja je pohvalio član Opštinskog veća SO Bor Srećko Zdravković.

Radmila Petković, predsednica „Učiteljskog društva Bor“, napomenula da je ideja ovih igara jačanje sportskog duha, druženje i socijalizacija, a značaj ove manifestacije najbolje je ilustrovao idejni tvorac ovogodišnjih igara u Metovnici, predsednik Mesne zajednice Dejan Marković, koji je zaključio da je sve manje dece na selu i da bez njih ona ne mogu opstati.

U ime meštana Metovnice, Marković se zahvalio svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su prepoznali značaj ove manifestacije.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

RTS: U Beogradu prijavljena epidemija malih boginja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X