Osnovana Asocijacija online medija – IST Media među osnivačima

384 0

U Beogradu je danas osnovana Asocijacija onlajn medija (AOM), prvo udruženje ove vrste u regionu.

 

Asocijacija okuplja 18 internet portala iz svih delova Srbije, koji se zalažu za afirmaciju slobodnog, nezavisnog i profesionalnog rada onlajn medija i najviše novinarske standarde. AOM-a će raditi na  razvoju i promociji etičkih standarda izveštavanja na internetu, kao i jačanju uloge onlajn medija u demokratizaciji društva.

 

 

predrag blagojevic
Predrag Blagojević 

 

Za prvog predsednika Upravnog odbora AOM-a izabran je Predrag Blagojević, glavni i odgovorni urednik Južnih vesti, a za zamenicu predsednika Tanja Maksić iz Balkanske istraživačke mreže BIRN.

 

“Internet se u sve većoj meri doživljava kao gotovo jedini preostali slobodan prostor za razmenu informacija, ideja i mišljenja. Verujemo da je osnivanje ovakvog udruženja neophodno kako bi onlajn mediji koji su privrženi najvišim profesionalnim standardima artikulisali svoje težnje usmerene ka odbrani slobode govora i potpuno i pravovremeno informisanje građana”, kaže Blagojević.

 

Prve aktivnosti AOM-a biće usmerene ka unapređenju etičkih standarda na internetu, sa fokusom na zaštitu autorskih prava, pomoć u razmevanju novog pravnog režima koji važi za onlajn medije i povezivanje sa relevantnim regionalnim i međunarodnim akterima.

 

Asocijacija onlajn medija ostaje otvorena za prijem novih članica, koje dele vrednosti koje ovo udruženje zastupa.

 

Za članovi Upravnog odbora izabrani su Ljiljana Stojanović (JugPress), Tanja Maksić (BIRN), Nedim Sejdinović (Autonomija.info), Perica Gunjić (Cenzolovka) i Predrag Blagojević (Južne vesti).

 

Članovi Nadzornog odbora biće Milorad Bjeletić (Mingl), Saša Trifunović (Ist Media) i Dušan Jordović (Istinomer)

 

Osnivači AOM-a su: 021.rs, Autonomija.info, BIRN, Cenzolovka, CINS, IST Media, Istinomer, JugMedia, JugPress, Južne vesti, Krik, Media & reform centar Niš, Mingl, Moj BečejNjuz.netSOinfoŠumadijaPress i Titulli.com

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

X