PolitikaTema danaНекатегоризовано

Osnovan narodni pokret “Knjaz”

KNJAŽEVAC, (IST Media, Saša Todorović) Knjaževac je bogatiji za još jednu političku opciju. Narodni pokret “Knjaz” predstavio se u ponedeljak, 4. maja. U velikoj galeriji Doma kulture, moglo se čuti da pokret čine pojedinci različitih uverenja i stavova, sa zajedničkim ciljem razvoja i dobrobiti Srbije, a posebno opštine Knjaževac i njenih građana.

 

knjazevcani Knjaz

 

Skup pod nazivom “Knjaževac sutra”, na samom početku, blagoslovio je otac Siniša Đorđević, sveštenik knjaževačke crkve. On je poželeo da skup predstavi jedinstvo svih građana, bez obzira na ideološke i sve druge razlike. Profesor doktor Stojan Bogdanović, sa Niškog univerziteta, podsetio je prisutne na istorijski značaj Miloša Obrenovića. Uz napomenu da mu je drago što se pokret baš po knjazu zove, istakao je političku mudrost nekadašnjeg velmože, te njegova tri postulata kojima se potonji služio: “ja prvo molim, pa pretim, a onda pozlaćujem”.

 

Doktor Nebojša Krstić, rodom Knjaževčanin, zaključio je da je 26 godina političkog života u Srbiji uzalud potrošeno, i da smo se opet vratili na početak.

 

Nebojša Krstić
Nebojša Krstić

 

 

“Možda je bilo dobrih namera, ali ne i rezultata, ili su oni minimalni”, rekao je Krstić.

 

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, poručio je prisutnima da nije vreme da se prepustimo apatijii, kao većina gradova i opština u Srbiji.

 

“Mladi ne treba da ostaju u Knjaževcu zato što nemaju gde da odu, već zato što je to njihov izbor. Knjaževac je primer dobre prakse u Srbiji. Treba se ugledati na razvijene opštine iz Italije, Francuske i drugih zemalja”, poručio je Đokić, navodeći primer stare Rimljane koji su tako bezdušno proganjali hrišćane, da bi na kraju i sami to postali.

 

 

“Vera i entuzijazam su potrebni da se opstane i istraje. Sudbinu Knjaževca treba usmeravati na lokalu, a ne da o tome brinu stranački ‘šefčići’ u Beogradu. Neka nam svima Sveti velikomučenik Georgije da snagu. Kako radili, tako nam Bog pomogao“, rekao je Đokić.

 

Milan Djokic preds. Opstine

Milan Đokić

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Grada Bora. O poskupljenju komunalija i bez odbornice SSP Irene Živković

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora prekinuta zbog odbijanja odbornice SSP sa napusti zasedanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X