Osam vaterpolo reprezentacija od danas na Borskom jezeru. Konačan raspored utakmica

314 0

BOR, (IST Media) U hotel „Jezero“ na Borskom jezeru, danas su doputovale vaterpolo reprezentacije iz osam zemalja koje će se od sutra (četvrtak) do nedelje takmičiti na humanitarnom turniru, trenutno najjačim predolimpijskim pripremama u svetu. 

 

Trener srpskih „delfina“ Dejan Savić, na današnjoj se konferenciji za novinare zahvalio domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu, i rekao da Vaterpolo savez Srbije nastavlja tradiciju da širom Srbije održava turnire i jake utakmice kako bi se popularizovao ovaj sport.

 

„Ovo je značajan turnir za vaterpolo savez Srbije s obzirom da je poslednji zvanični turnir uoči Olimpijskih igara u Riju pa će Borani videti sam vrh svetskog vaterpola. Ne očekujemo da na turniuru budu ‘jake’ utakmice jer svi dolaze sa završenih jakih turnira, ali će se reprezentacije ipak skoncentrisati na rezultat kako bi pokazali maksimum u ovom trenutku“, rekao je Savić.

 

vaterpolo_2

 

 

Govoreći o predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Savić je rekao da je tradicija srpskog vaterpolo takva da se ne prihvata filozofija Olimpijskih igara ’važno je učestvovati’, već se učestvuje, važno je i pobediti.

 

„Prihvatamo ulogu favorita u Riju budući da smo evropski i svetski prvaci, ali ove olimpijske igre će biti upamćene po tome što mnoge reprezentacije hteti da ‘Srbiji otkinu glavu“, kazao je on.

 

„Osim Srbije, šanse imaju i Crna Gora, Španija, Italija, Mađarska i Hrvatska, Grčka je sve jača a nikako ne smemo potceniti SAD i Australiju“, rekao je Savić, uz napomenu da prijatno iznenađenje u Riju može prirediti i reprezentacija domaćina.

 

Na humanitarnom vaterpolo turniru u Boru učestvuje osam od 12 reprezentacija koje će se takmičiti u Riju: Crna Gora, Grčka, Italija, Japan, Brazil, Španija, Francuska i domaćin, Srbija.

 

Reprezentativac Srbije Živko Gocić je naznačio da se nijedan sport u svetu neće imati  tako jak predolimpijski događaj kao što je turnir u Boru.

 

On je rekao da su igrači umorni od učešća u svetskoj ligi, ali i da će u Boru u svakoj utakmici dati svoj maksimum kako bi se ispravilo sve ono što selektor bude zahtevao od igrača.

KONAČAN RASPORED I SATNICA TAKMIČENJA

 

vaterpolo

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X