Opštinsko veće o novim mandatima direktora. Promene u Muzeju i Turističkom centru

374 0

BOR, Članovi Opštinskog veća SO Bor, izjasniće se o predlozima za nova, privremena direktorska mesta u pojedinim borskim javnim preduzećima i ustanovama, na sednici koja je zakazana za ponedeljak, 14. jul.

 

Nakon što bi u ponedeljak trebalo da se izglasa prestanak mandata vršiocima dužnosti direktora borskih javnih preduzeća ”Toplana”, ”Vodovod”, ”Direkcija za izgradnju Bora” i ”Borski turistički centar”, te ustanova ”Centar za kulturu opštine Bor”, Muzeja rudarstva i metalurgije “Bor” i Sportski centar ”Bor”, biće predložena nova imena, koja će se potom naći pred odbornicima SO Bor, najverovatnije nedelju dana kasnije.

 

opsstinsko veche so bor 2014  20140514_092618

Sa sednice Opštinskog veća (arhiva)

 

 

Prema saznanjima Istmedije, v.d. funkciju direktora “Toplane” i “Vodovoda” nastaviće da rade dosadašnji vršioci dužnosti, mašinski inženjeri Goran Jakimov, odnosno Goran Topalović, dok će se, umesto Aleksandra Milikića, u “Borskom turističkom centru” posla prihvatiti mlađi ekonomista iz Bora Jovan Marković, malo poznat ovdašnjoj javnosti.  Funkciju v.d. direktora ”Direkcije za izgradnju Bora”, nastaviće da obavlja Verica Aničić, diplomirani inženjer mašinstva.

 

Za v.d. direktora Muzeja i rudarstva i metalurgije, umesto Slađane Đurđekanović Mirić, diplomiranog istoričara umetnosti, najavljuje se diplomirani etnolog Suzana Mijić, dok će u Centru za kulturu i Sportskom centru ostati dosadašnji v.d. direktori – diplomirani grafički dizajner Dragan Ilić, odnosno diplomirani inženjer zaštite od požara, Milan Ilić.

 

Nakon prestanka v.d. funkcija, direktori javnih preduzeća i ustanova ubuduće će biti birani konkursom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X