Opštini Sokobanja dodeljena sredstva za pripremu infrastrukturnih projekata

494 0

 

SOKOBANJA (IST Media) Ministarstvo privrede, je nakon sprovedenog javnog poziva, donelo odluku da sa 80 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Od ukupno 40 odobrenih projekata, 22 namenjena su nerazvijenijim opštinama, od čega su osam u devastiranim, tako da ukupna podrška Ministarstva nerazvijenim i devastiranim opštinama po ovom programu iznosi čak 56,5 miliona dinara.

 

Foto: http://www.sokobanja-turizam.com/

Opštini Sokobanja dodeljena su sredstva u visini od 2.856.000,00 RSD za sufinansiranje izrade tehničko projektne dokumentacije za Projekat rekonstrukcije postrojenja za preradu vode za piće “Carina”.

Opštine i gradovi kojima je odobrena podrška su: Knić, Titel, Zrenjanin, Bečej, Novi Sad, Tutin, Bujanovac, Opovo, Krupanj, Kučevo, Trstenik, Ruma, Mionica, Vrbas, Čoka, Doljevac, Trgovište, Babušnica, Medveđa, Žitorađa, Raška, Surdulica, Ražanj, Prijepolje, Kuršumlija, Žitište, Bela Palanka, Golubac, Žagubica, Sokobanja, Senta, Varvarin, Gornji Milanovac, Topola, Ćićevac, Bač, Novi Kneževac, Petrovac na Mlavi, Dimitrovgrad i Sremski Karlovci.

Podrška u pripremi projektno-tehničke se realizuje u okviru Programa podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja u 2016. godini, a Ministarstvo, u zavisnosti od razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X