Opština odustala od LED rasvete. Za pešake i dalje nebezbedna glavna ulica

356 0

 

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Rukovodstvo Opštine Bor u prethodnom sazivu je raspisalo javnu nabavku za zamenu sadašnje novom štedljivom LED rasvetom kroz javno-privatno partnerstvo. Novo rukovodstvo je odustalo od ove ideje, smatrajući da će iznos od 500 miliona dinara u narednih 10 godina suviše opteretiti opštinsku kasu.

 

„Možda postoje i bolji principi za zamenu LED rasvete pa samim tim kako je raspisala, tako je opštinska uprava i raskunula javnu nabavku. Kao opština moramo razmišljati odgovorno o bužetu i koliko smo zaista sada spremni na ovakvo opterećenje“, naglasio je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

 

LED rasveta je u svetu već široko primenljiva, njome se štede velike količine električne energije, a lakše je i održavanje.

 

Pri tom, bezbednost kretanja pešaka u centru Bora i dalje će, zbog smenjene vidljivosti, biti ugrožena.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Novi izgled Fejsbuka (VIDEO)

Piše - 8. March 2013. 0
Fejsbuk je najavio potpuno redizajnirani News Feed koji interfejs pretvara u nešto potpuno drugačije od onoga na šta su korisnici…

Najava za 24.01.2012.

Piše - 19. January 2012. 0
Narodna biblioteka Bor poziva Vas da u utorak, 24. januara u 15.30 sati, prisustvujete predavanju na temu “Emocije, osećanje, raspoloženje”…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X