Opozicija: Usvajanjem LEAP-a Bor se sprema za prijem migranata

1354 0
mi ili oni

BOR, (IST Media, foto: istmedia) Usvajanjem Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglih, raseljenih lica za lica koja traže azil i za migrante, za period do 2023. godine, otvaraju se vrata za prijem izbeglica koje ne budu dobili azil u nekoj od zemalja EU, smatra borska opozicija iz odborničke grupe “Mi ili oni – Ujedinjeni za Bor”.

„Dokument koji će se naći na sutrašnjem zasedanju Skupštine grada je štur kada je reč o migrantima, dok su ostale kategorije iz LEAP-a definisane. Ovaj plan je na dnevnom redu baš sutra, kada se usvaja budžet, kako bi prošao nezapaženo, i poslužiće kao osnova kada dođe na red raspodela kvota migranata po Srbiji, smatraju predstavnici ove odborničke grupe.

Opoziija je kritikovala i to što će se na zasedanju u četvrtak glasati za rebalans budžeta svega šest dana pre kraja godine a predloženi budžet nazvali su predizbornim, uz ocenu da će veliki deo novca od 90 miliona dinara predviđenih kao jednokratna pomoć, ići na kupovinu glasova uoči izbora naredne godine.

Odbornička grupa „Mi ili oni“ je najavila da ni ovog puta neće prisustvovati sednici Skupštine, jer smatraju da je odbijanjem rasprave o zagađenju u Boru što je predložila opozicija, rad ovog tela obesmišljen.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X