Opozicija u Boru za sada delimično udružena: Zajedno DS, VNS i stranka Vuka Jeremića

1273 0

 

BOR, Do predaje liste kandidata na izborima za lokalni parlament ostalo je oko mesec dana, a trojica najaktivnijih opozicionih odbornika u prethodnom sazivu, Srđan Marjanović (DS), Dragan Marković (sada u Narodnoj stranci Vuka Jeremića) i Predrag Balašević (Vlaška narodna stranka) načelno su dogovorili da na izbornu utakmicu pred koalicijom koju čine SNS-SPS i Jedinsstvena Srbija, izađu u jednoj koloni.

Imaju li moć da ubede opoziciju na ujedinjenje? Balašević, Marković i Marjanović

“Nas trojica smo pokrenuli ovu inicjativu kako bismo ujedinili opozicione partije, jer se jedino na taj način možemo suprotstaviti vladajućoj garnituri koja opštinu nije vodila na odgovoran način”, kaže za IST Media Dragan Marković, u prošlom sazivu odbornik ispred DSS-a.

On kaže da pregovori još uvek traju, i da je još nepoznanica da li će se ovim partijama pridružiti SDS i Nova stranka, Zajedno za SrbijuPokret slobodnih građana Saše Jankovića.

Marković još ističe da će njihovu koaliciju podržati određene grupe građana i udruženja, ali da se protiv SNS može boriti samo zajedničkim nastupom.

Srđan Marjanović veruje da ujedinjena opozicija može doći do 15 od 35 mandata.

“Ova struktura vlasti je na tom mestu puna dva mandata. Najpre kao URS, a zatim kao SNS. Osam godina su na vlasti a građani žive sve lošije. Mislim da ovoga puta neće izmanipulisati Borane i da će zbog katastrofalne politike koju sprovode biti kažnjeni”, kaže Marjanović.

Ipak, po svemu sudeći, pokret Dosta je bilo i Dveri će pred birače samostalno izmeriti snagu. Bar je tako u ovom trenutku

Za sutra (četvrtak 18. januar) je zakazana konferencija za novinare DJB, pa mediji očekuju konkretan odgovor o predlogu odborničkog trija s početka vesti. Očekuje se da se uskoro oglasi pokret Dveri.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X