Oni su u manjini, ali ipak idu na Svetsko prvenstvo u Austriji (VIDEO)

804 0

BOR, (IST Media) Školski drugari često nemaju razumevanja za ono čime se oni bave jer misle da je ples gubljenje vremena. Oni ne brinu zbog toga, i posvećeni su onim što su odabrali. Zovu se “Untouchable”, i predstavljaće Srbiju na Svestkom prvenstvu u hip-hop densu, koje će se održati u Gracu (Austrija) od 19. do 23. oktobra.

 

Ovi mladi Borani, među kojima su pretežno devojčice, na nedavno održanom prvenstvu u ovoj hip-hopu densu u Jagodini osvojil su drugo mesto, i stekli pravo da se takmiče u Gracu, i to u vrlo ozbiljnoj konkurenciji od 4.000 plesača iz celog sveta.

 

untuchables

Oni će predstavljati Bor i Srbiju (na treningu)

 

“Mnogo mi znači što sam ovde, jer sam oduvek želela da se bavim plesom koji me ispunjava. Većina drugara sluša narodnu muziku, ali je to stvar ukusa. Ja sada želim da se posvetim igri i postanemo svetski prvaci “, kaže  hip-hoperka Nevena Stojiljković iz Bora.

Žele titulu: Milica i Nevena
Žele titulu: Milica i Nevena

 

Drugari im retko pružaju podršku, pa čak trpe i podsmehe. Ipak, ima i onih koji ih podržavaju i ohrabruju da istraju.  Sada im je cilj da postanu svetski prvaci i donesu Boru titulu!

 

I Nevenina drugarica Milica Mitrašinović obožava ples. Kaže da njeni školski drugari ne vole ples.

 

“Kažu nam da je glupo plesati i pitaju šta nam to znači u životu. Pitaju nas zašto umesto toga ne treniramo neki sport”, kaže Milica.

 

A da ovo jeste spoj veštine, energičnosti i emocija, a pre svega sport, i to mnogo zahtevniji i naporniji od mnogih drugih, potvrdila nam je instruktorka borskih hip-hopera, Jasna Knežević, iz kluba La Luna iz Jagodine.

 

“Ovo je izuzetno važno za fizički razvoj dece. Mnogi misle da ples nije sport, ali se deca često više razvijaju na plesu nego trenirajući fudbal ili košarku. Radimo naporne treninge snage i izdržljivosti, vežbamo ples, koordinaciju i ritam, što iziskuje mnogo truda i odricanja”, kaže Jasna, koju mališani od milja zovu Jaca.

 

Naporni treninzi, nekada traju i po pet sati.

 

Klub La Luna je osnovan 1988. godine, i okuplja plesne grupe u 10 gradova. To je najuspešnija hip-hop škola u Srbiji. Članovi su Srpske asocijacije plesnih organizacija “SAPO“.

 

Klub u Boru okuplja mališane poslednjih sedam godina i trenutno u njemu vežbaju dve grupe sa četrdesetoro dece.

 

 

20160925_124752

I mlađe kategorije traže svoju šansu uz trenera

 

Nema mnogo dece koje žele da se bave ovom igrom izuzetno rasprostranjenom u svetu, ali oni koji su prepoznali sebe u svetskoj muzici, imaće priliku i da zasednu i na svetski tron.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

X