Oko nekadašnjeg RTB KINESKI ZID. I LASERIMA će se štititi imovina ZIĐIN

924 0

BOR, (IST Media, foto: Kolektiv) Kompanija Ziđin Bor Copper započela je izgradnju zida oko fabrike u dužini od četiri kilometara kako bi se zaustavili lopovi koji svakodnevno ulaze u neobezbeđen krug fabrike odakle kradu sekundarne sirovine.

U toku je izgradnja zida od mešavine blokova i betona, visine 2,60 metara, širine 20 centimetara, a do sada je urađeno 800 metara.

Prema pisanju lista Kolektiv, Zid će se prostirati između Topionice i prostora za hlađenje šljake prema radionici starog borskog kopa. Proteže se ispod Fabrike sumporne kiseline prema južnoj kapiji, zatim prema JKP „Toplana“, između Livnice bakra i bakarnih legura i Istražnih radova.

Saša Perišić, rukovodilac Sektora bezbedne proizvodnje u Ziđin, kaže da zid opasuje pogone ogranka TIR, da bi se u prvom navratu zaštitio bakar, ali bi trebalo da obuhvati i veći deo RBB-a.

Pošto je 2020. proglašena za godinu definitivnog obračuna sa kriminalom u Serbia Ziđin Bor Copper, sve što se sada radi ima upravo tu svrhu. Jedna od glavnih stavki jeste zid preko koga će ići laserski elementi i niz dodataka koji onemogućavaju neovlašćeni ulazak nezaposlenih lica, čija je jedina namera otuđenje imovine Kompanije. Međutim, sam zid ne predstavlja jedino i konačno rešenje za punu bezbednost, nego je kombinovan sa video nadzorom, projektom koji se sada završava i novim, inoviranim sistemom kada zid bude izgrađen i video nadzor instaliran. Tada će doći do promene u obezbeđenju koje sprovodi kompanija „Inex plus“ u Ziđinu. Taj plan će biti modernizovan i apsolutno prilagođen novoj situaciji, rekao je Perišić.

Zid i video sistem će omogućavati da se prati kretanje i unutar Ziđina u toku noći, kišnih, maglovitih dana i smanjene vidljivosti. Zakon dozvoljava fotografisanje i snimanje, jedino uz obaveštenje da se to radi.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X