Oko nekadašnjeg RTB KINESKI ZID. I LASERIMA će se štititi imovina ZIĐIN

845 0

BOR, (IST Media, foto: Kolektiv) Kompanija Ziđin Bor Copper započela je izgradnju zida oko fabrike u dužini od četiri kilometara kako bi se zaustavili lopovi koji svakodnevno ulaze u neobezbeđen krug fabrike odakle kradu sekundarne sirovine.

U toku je izgradnja zida od mešavine blokova i betona, visine 2,60 metara, širine 20 centimetara, a do sada je urađeno 800 metara.

Prema pisanju lista Kolektiv, Zid će se prostirati između Topionice i prostora za hlađenje šljake prema radionici starog borskog kopa. Proteže se ispod Fabrike sumporne kiseline prema južnoj kapiji, zatim prema JKP “Toplana”, između Livnice bakra i bakarnih legura i Istražnih radova.

Saša Perišić, rukovodilac Sektora bezbedne proizvodnje u Ziđin, kaže da zid opasuje pogone ogranka TIR, da bi se u prvom navratu zaštitio bakar, ali bi trebalo da obuhvati i veći deo RBB-a.

Pošto je 2020. proglašena za godinu definitivnog obračuna sa kriminalom u Serbia Ziđin Bor Copper, sve što se sada radi ima upravo tu svrhu. Jedna od glavnih stavki jeste zid preko koga će ići laserski elementi i niz dodataka koji onemogućavaju neovlašćeni ulazak nezaposlenih lica, čija je jedina namera otuđenje imovine Kompanije. Međutim, sam zid ne predstavlja jedino i konačno rešenje za punu bezbednost, nego je kombinovan sa video nadzorom, projektom koji se sada završava i novim, inoviranim sistemom kada zid bude izgrađen i video nadzor instaliran. Tada će doći do promene u obezbeđenju koje sprovodi kompanija “Inex plus” u Ziđinu. Taj plan će biti modernizovan i apsolutno prilagođen novoj situaciji, rekao je Perišić.

Zid i video sistem će omogućavati da se prati kretanje i unutar Ziđina u toku noći, kišnih, maglovitih dana i smanjene vidljivosti. Zakon dozvoljava fotografisanje i snimanje, jedino uz obaveštenje da se to radi.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X