Ognjenović preživeo inicijativu za smenu sa mesta gradonačelnika

275 0
Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara, dodelio je preko 21 miliona dinara medijima van konkursa. Foto: sajt Grada Zaječara
Velimir Ognjenović, za sada može da odahne

ZAJEČAR, (IST Media) Inicijativa grupe odbornika Skupštine grada Zaječara, za sazivanje sednice Skupštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu za razrešenje gradonačelnika Velimira Ognjenovića, člana Srpske napredne stranke (SNS), nije održana usled nedostatka kvoruma.

 

Sednica je, na osnovu potpisa 22 odbornika trebalo da počne u simboličnih pet do 12, ali se u zakazano vreme pojavilo svega njih petanest, čime nije ispunjen kvorum.

 

U obrazloženju inicijative za smenu Ognjenovića, koja je ranije upućena predsedniku Skupštine Stefanu Zankovu, navedeno je da je Ognjenović odgovoran zbog nenamenskog, nesvrsishodnog, netransparentnog i neravnomernog trošenja novca iz budžeta grada Zaječara, i da je kao ovlašćeni izvršilac budžeta doveo u pitanjefunkcionisanje lokalne samouprave.

 

Dodatan motiv za ovakvu inicijativu, potpisnici su imali i nakon objavljivanja audio snimka na youtube kanalu, u kome Ognjanović pokušava da od jednog stranog investitora, koji je spreman da u Zaječar otvori fabriku, iznudi novac i zaposli sina u Nadzornom odboru.

 

Ognjanović tvrdi da je snimak izmontiran i zatražio da policija istraži slučaj.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X