Ognjenović preživeo inicijativu za smenu sa mesta gradonačelnika

360 0
Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara, dodelio je preko 21 miliona dinara medijima van konkursa. Foto: sajt Grada Zaječara
Velimir Ognjenović, za sada može da odahne

ZAJEČAR, (IST Media) Inicijativa grupe odbornika Skupštine grada Zaječara, za sazivanje sednice Skupštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu za razrešenje gradonačelnika Velimira Ognjenovića, člana Srpske napredne stranke (SNS), nije održana usled nedostatka kvoruma.

 

Sednica je, na osnovu potpisa 22 odbornika trebalo da počne u simboličnih pet do 12, ali se u zakazano vreme pojavilo svega njih petanest, čime nije ispunjen kvorum.

 

U obrazloženju inicijative za smenu Ognjenovića, koja je ranije upućena predsedniku Skupštine Stefanu Zankovu, navedeno je da je Ognjenović odgovoran zbog nenamenskog, nesvrsishodnog, netransparentnog i neravnomernog trošenja novca iz budžeta grada Zaječara, i da je kao ovlašćeni izvršilac budžeta doveo u pitanjefunkcionisanje lokalne samouprave.

 

Dodatan motiv za ovakvu inicijativu, potpisnici su imali i nakon objavljivanja audio snimka na youtube kanalu, u kome Ognjanović pokušava da od jednog stranog investitora, koji je spreman da u Zaječar otvori fabriku, iznudi novac i zaposli sina u Nadzornom odboru.

 

Ognjanović tvrdi da je snimak izmontiran i zatražio da policija istraži slučaj.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X