Održan Aero-skupu “FLY IN” u Boru

Objavljeno at 00:15
401 0

BOR, (Ist Media) Borski turistički centar ”Bor” , u sradnji sa Aero klubom “Bor”, organizovao je danas drugi po redu internacionalni aero skup pod nazivom „FLY-IN“ na Aerodromu u Boru. Boranima  je  predstavljena mogućnost srpske avijacije sportskog vazduhoplovstva.

 

aeromitin bor

 

Aero skup pred  par hiljada ljubitelja vazduhoplovnih letelica otvorio je direktor JP “Borski turistički centar” Aleksandar Milikić.

 

Na aero-skupu predstavili su se gosti iz Trstenika, Smedereva, Zrenjanina, Jagodine, Kikinde , Beograda, Kraljeva, i njihova sportska avijacija ”Cessna 152-172”, Piper Warior- Seneca”, “Citabria”, “ ULT MXP 140-150”, “SILA 450-750”, “ Zlin”, “ Robinson” R22-R44 kao i motorni zmajevi i drugi vazduhoplovi.

 

Aeromiting bor2

 

Tokom čitavog dana održavanja skupa u prostorijama upravne zgrade aerodroma, bili su postavljeni kompjuteri sa simulatorima letenja gde su posetioci mogli da vide kako se vrši obuka pilota na računarima.

 

Na ovogodišnjem Aero-skupu prezentovano je:

 

– simulacije letenja na računarima (sastavni deo obuke pilota),

 

– avio-maketarstva,

 

– avio-modelarstva,

 

– RC modelarstva,

 

– letenje motornim zmajevima,

 

-letenje sportskim i ultra lake avijacije.

 

Cilj ove manifestacije bio  je predstavljanje i popularizacija vazduhoplovnog sporta građanima, a naročito omladini, uz želju da ova manifestacija postane tradicija u našem gradu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

6月13日公告:博尔市图书馆– 自首一阅览室的成立150周年

Piše - 10. June 2019. 0
博尔市国家图书馆自首一阅览室于1869年在Zlot镇(兹罗提镇)成立。150周年之际,图书馆出版匈牙利诗人Milkos Radnoti《博尔市笔记》的新版。 周四6月13日晚上7点钟Aleksandar Zograf、Zoran Paunovic及Dragan Stojmenovic本出版物的作者和编辑将进行关于本版的介绍。 Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X