Održan Aero-skupu “FLY IN” u Boru

Objavljeno at 00:15
468 0

BOR, (Ist Media) Borski turistički centar ”Bor” , u sradnji sa Aero klubom “Bor”, organizovao je danas drugi po redu internacionalni aero skup pod nazivom „FLY-IN“ na Aerodromu u Boru. Boranima  je  predstavljena mogućnost srpske avijacije sportskog vazduhoplovstva.

 

aeromitin bor

 

Aero skup pred  par hiljada ljubitelja vazduhoplovnih letelica otvorio je direktor JP “Borski turistički centar” Aleksandar Milikić.

 

Na aero-skupu predstavili su se gosti iz Trstenika, Smedereva, Zrenjanina, Jagodine, Kikinde , Beograda, Kraljeva, i njihova sportska avijacija ”Cessna 152-172”, Piper Warior- Seneca”, “Citabria”, “ ULT MXP 140-150”, “SILA 450-750”, “ Zlin”, “ Robinson” R22-R44 kao i motorni zmajevi i drugi vazduhoplovi.

 

Aeromiting bor2

 

Tokom čitavog dana održavanja skupa u prostorijama upravne zgrade aerodroma, bili su postavljeni kompjuteri sa simulatorima letenja gde su posetioci mogli da vide kako se vrši obuka pilota na računarima.

 

Na ovogodišnjem Aero-skupu prezentovano je:

 

– simulacije letenja na računarima (sastavni deo obuke pilota),

 

– avio-maketarstva,

 

– avio-modelarstva,

 

– RC modelarstva,

 

– letenje motornim zmajevima,

 

-letenje sportskim i ultra lake avijacije.

 

Cilj ove manifestacije bio  je predstavljanje i popularizacija vazduhoplovnog sporta građanima, a naročito omladini, uz želju da ova manifestacija postane tradicija u našem gradu.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X