Odloženo suđenje novinaru portala bor-sve. Tužioci kolektivno odsutni

1134 0

BOR, (IST Media) U opštinskom sudu danas je odloženo suđenje novinaru portala bor-sve.net, Ljubiši Marinkoviću, koga su za krivično delo uvrede u tri teksta, privatno tužili predsednik opštine Bor, Živorad Petrović, direktor JP za stambene usluge “Bor”, Goran Petrović, i načelnica opštinske uprave Ljubinka Jelić.

 

Suđenje je odloženo za septembar, jer se privatni tužioci danas nisu pojavili u sudu, uz obrazloženje da su sprečeni da dođu na zakazano ročište.

 

„Možda je bilo logično da je neko od njih bio sprečen da dođe na suđenje, ali činjenica da se niko nije pojavio, govori u prilog da žele da se proces prolongira“, rekao je za Ist Media Marinkovićev advokat, Dragan Lazaravić iz Kragujevca.

 

Podsećamo, protiv Marinkovića su podnete tri krivične prijave, zbog tri komentatorska teksta na web portalu, od kojih je jedan „Braća Petrovići trče počasni krug“.

 

Nakon serije kritičkih tekstova-komentara, njemu je, posle skoro decenije boravka redakcije u kancelarijama bioskopa „Zvezda“, čiji je vlasnik javna ustanova Centar za kulturu opštine Bor, i za koji je plaćao redovno zakupninu, otkazan ugovor o zakupu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X