Politika

Odbornici SG Bora u utorak o novom zaduženju Toplane

skupstina grada bora februar 2023 DSC08049

 

Predsednik Skupštine Grada Bora Dragan Žikić, zakazao je za 28. februar sednicu na čijem će se dnevnom redu naći predlog odluke o novom kreditu za JKP “Toplana” od 350 miliona dinara, o objedinjenoj naplati komunalnih usluga, izradi Plana detaljne regulacije za izmeštanje pruge na deonici “Jama” – Bor, i izveštaj o realizaciji usluga prevoza firme “Bortravel” za period jul – decembar 2023.

Novom odlukom, osim za fizička lica, objedinjenom naplatom biće ubuhvaćeni i preduzetnici i pravna lica, kao i vlasnik, zakupac ili investitor stambenog, poslovnog objekta ili prostorije na teritoriji grada Bora.

Objedinjena naplata komunalnih i drugih usluga biće poverena JP za stambene usluge „Bor“ a naplata će se obavljati za račun javnih komunalnih preduzeća “Toplana”, “Vodovod” i “3. oktobar”.

Kada je reč o izmeštanju pruge zbog eventualnog otvaranja novog rudnika „Borska reka“ sa podzemnom eksploatacijom koji bi
mogao da ugrozi sadašnju prugu, preliminarna rešenja predviđaju izgradnju dva tunela i jednog mosta.

Predviđa se formiranje novog industrijskog koloseka od Teretne železničke stanice Bor do privredne zone koja se nalazi u zoni državnih puteva prema Zaječaru. Jer, ukoliko dođe do razvoja rudnika, postoji mogućnost da bude ugrožena deonica železničke pruge u zoni naselja Brezonik usled mogućeg sleganja tla.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

Ist Media

NPS uoči sutrašnjeg usvajanja završnog budžeta: Gde je utrošeno 7,5 milijardi dinara?

Ist Media

Politički rat dela SNS-a oko Kancelarije za mlade. Da li smetaju zaposlene koje nisu članice nijedne stranke?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X