Odbornici SG Bora u utorak o novom zaduženju Toplane

157 0
skupstina grada bora februar 2023 DSC08049

 

Predsednik Skupštine Grada Bora Dragan Žikić, zakazao je za 28. februar sednicu na čijem će se dnevnom redu naći predlog odluke o novom kreditu za JKP “Toplana” od 350 miliona dinara, o objedinjenoj naplati komunalnih usluga, izradi Plana detaljne regulacije za izmeštanje pruge na deonici “Jama” – Bor, i izveštaj o realizaciji usluga prevoza firme “Bortravel” za period jul – decembar 2023.

Novom odlukom, osim za fizička lica, objedinjenom naplatom biće ubuhvaćeni i preduzetnici i pravna lica, kao i vlasnik, zakupac ili investitor stambenog, poslovnog objekta ili prostorije na teritoriji grada Bora.

Objedinjena naplata komunalnih i drugih usluga biće poverena JP za stambene usluge „Bor“ a naplata će se obavljati za račun javnih komunalnih preduzeća “Toplana”, “Vodovod” i “3. oktobar”.

Kada je reč o izmeštanju pruge zbog eventualnog otvaranja novog rudnika „Borska reka“ sa podzemnom eksploatacijom koji bi
mogao da ugrozi sadašnju prugu, preliminarna rešenja predviđaju izgradnju dva tunela i jednog mosta.

Predviđa se formiranje novog industrijskog koloseka od Teretne železničke stanice Bor do privredne zone koja se nalazi u zoni državnih puteva prema Zaječaru. Jer, ukoliko dođe do razvoja rudnika, postoji mogućnost da bude ugrožena deonica železničke pruge u zoni naselja Brezonik usled mogućeg sleganja tla.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X