Politika

Odbornici gradske Skupštine sutra i o SUBVENCIJAMA JAVNIM PREDUZEĆIMA. Opozicija i dalje bojkotuje sednice

BOR, (IST Media) Odbornici Skupštine grada Bora odlučivaće na sutrašnjoj, 11. sednici  (četvrtak 30. januar) o subvencijama nekim javnim preduzećima, o novoj organizaciji Gradske uprave i programima poslovanja javnih preduzeća.

Na dnevnom redu naći će se i lokalni akcioni plan zapošljavanja (LAPZ), a odbornici treba da donesu i odluku o utvrđivanju naziva ulica i trgova na teritoriji grada Bora, o čemu smo pisali OVDE.

Pred odbornicima će se naći predlozi rešenja o davanju subvencija u 2020. za JKP „Toplana“ „Vodovod“, “Preduzeća za stambene usluge „Bor“, „Zoološki vrt“ i JP „Bogovina“.

Na dnevnom redu biće i predlozi odluka o postupku dodele i kontrole korišćenja sredstava iz budžeta za podsticanje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja.

Kada je reč o LAPZ, zaključeno je da u ovoj godini neće biti značajnijeg povećanja novih radnih mesta u rudarstvu, što se očekuje tek 2021. godine. Privatni sektor je i dalje nerazvijen i u zaostatku u odnosu na okruženje, jer u ukupnom zapošljavanju učestvuje sa svega 13 procenata.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), na kraju  decembra 2019. godine bilo je 4.306 nezaposlenih lica što je u odnosu na decembar 2018. manje za 10 procenata, ali je ocenjeno da je i dalje visok stepen nezaposlenosti u odnosu na ukupan broj radno sposobnog stanovništva. Od ukupno nezaposlenih 60,98% su žene, a po godinama, najviše je nezaposlenih među najproduktivnijim stanovništvom, između 30 i 50 godina.

Od 2015. do 2018. godine zaposleno je 448 radnika, pokazuju podaci NSZ.

Kako bi se povećalo zapošljavanje, iz budžeta grada Bora će biti izdvojeno 30 miliona dinara.

Borska opozicija koja čini odborničku grupu “Mi ili oni”, ni ovaj put neće prisustvovati sednici Skupštine grada, rekao je za IST Media odbornik Dragan Marković.

Kao razloge, naveo je to što na dnevnom redu i dalje neće biti tema aerozagađenja, ali je izneo i brojna neslaganja sa ustupanjem borskog aerodroma državi Srbiji, ocenjujući da je po sredi “igra” zbog nagoveštaja izmeštanja piste gde će profitirati određene osobe koje su kupile plačeve na potencijalnoj lokaciji.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Dimnim bombama i transparentima, opozicija blokirala rad sednice SO Majdanpek

Ist Media

Marković: Državna revizorska institucija otkrila nezakonitosti u poslovanju Toplane

Ist Media

Kompletan spisak kandidata za poslanike: Ko se sve nalazi na listi „Srbija protiv nasilja“?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X