Od sutra VOJSKA ČUVA BOLNICE. Ko napusti izolaciju – do TRI GODINE ZATVORA

135 0
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od ponedeljka pripadnici Vojske Srbije čuvati bolnice a da će policija sprovoditi naredbu o izolaciji zaraženih.

Gradjanima koji ulaze u Srbiju biće određen karantin ili mere samoizolacije u trajanju od 14 do 28 dana.

Policija će da sprovodi naredbu o izolaciji. Ko prekrši izolaciju, dobiće do tri godine zatvora, rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.
On je rekao da će pripadnici Vojske Srbije obezbedjivati bolnice i da u njih neće moći da ulazi „ko hoće“.

Vučić je rekao da će, osim Kinezima, ostalim državljanima zemalja u kojima su žarišta virusa biti zabranjivan ulazak u Srbiju bez izolacije, čak i ako nemaju simptome virusa.

Ovo radimo da bismo spasili i sačuvali zemlju, rekao je on.
Vučić je naveo i da će od danas biti zatvorene sve obrazovne ustanove i teretane, a da će lokalne samouprave same odrediti uslove pod kojim će funkcionisati ugostiteljski objekti.

Predsednik Srbije ocenio je da će snabdevanje prodavnica predstavljati „logistički problem“, pri tom apelujući na ljude da smanje potrošnju, s obzirom da je u proteklim danima skočila za 100 odsto.

Vučić je rekao da će odmah biti održana sednica Vlade Srbije na kojoj će se definisati dodatne mere, a da će se lista takvih propisa dopunjavati „iz dana u dan“.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X