Korona

Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane u Srbiji

vakcinacija bor
Prijava za 3.000 dinara za gradjane Srbije koji su vakcinisani makar jednom dozom vakcine počeće u ponoć 1. juna, na sajtu pmi.trezor.gov.rs, najavilo je Ministarstvo finansija.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Srbije, zaključno sa 31. majem, primili bar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka.Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će prijava za 3.000 dinara biti jednostavna, ista kao što je to bio slučaj kada su se gradjani prijavljivali za pomoć od dva puta po 30 evra, odnosno biće potrebno da se unese matični broj, broj važeće lične karte i da se izabere banka u kojoj će biti uplaćen novac.

Za tu meru podrške vakcinisanim gradjanima penzioneri se ne prijavljuju, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Korisnici socijalne pomoći prijavljuju se tu isplatu.

Od petka, 4. juna, prijava če biti moguća i telefonom čiji će broj biti objavljen pred početak rada kontakt centra.

Prijava za 3.000 dinara podrške imunizovanim gradjanima biće moguća do 15. juna, dok će isplate biti realizovane odmah po završetku prijave.

“Želimo da što pre razvijemo kolektivni imunitet i da što veći broj gradjana primi vakcinu protiv korona virusa. Zato smo i izašli sa ovom merom kojom želimo da nagradimo sve koji su primili makar jednu dozu vakcine”, rekao je ministar.

Beta

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X