Od Ministarstva zdravlja dva nova vozila borskoj bolnici. Na skener se još čeka, postupak javne nabavke 150 dana

66 0
ambulantno vozilo bolnica bor 1

 

Nakon jučerašnje donacije ambulantnog vozila borskom Domu zdravlja, i u Opštoj bonici pohvalili su se danas novim vozilima.

Sredstvima Ministarstva zdravlja i Direkcije za državnu svojinu RS, kupljeno je savremeno opremljeno sanitetsko vozilo, ali i kombi za prevoz bolesnika koji su na hroničnom programu dijalize. Ukupna vrednosti vozila je oko 11 miliona dinara.

Direktor Opšte bolnice Goran Joksimović, kaže da je broj pacijenata na dijalizi iz godine u godinu u porastu, te da je takvim pacijentima iz Bora i okolnih sela neophodan kvalitetan prevoz.

ambulantno vozilo bolnica bor

Od drugih donatora očekujemo da dobijemo terensko vozilo za teško pristupačne terene u selima pogotovo tokom zime, otkriva dr Joksimović, i kaže da borska bolnica trenutno raspolaže sa četiri potpuno opremljena vozila, ali i da su ona stalno na terenu.

Upitali smo Joksimovića kada Borani mogu da očekuju novi skener, a on je rekao da je postupak javne nabavke obavljen, a rok do okončanja nabavke je 150 dana.

Na primedbe pacijenata da je skener u poslednje vreme više bio neispravan nego u funkciji, Joksimović kaže da komplikovane popravke nisu dale rezultata jer mu je radni vek odavno istekao. To je potkrepio činenicom da je u uputsvu proizvođača predviđeno 12 pregleda dnevno, a u Boru ih je bilo i po 35.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X