Od Japanaca novo sanitetsko vozilo

449 0

ŽAGUBICA, (IST media) Sekretar ambasade Japana u Srbiji Akihita Terući, uručio je Domu zdravlja u Žagubici u ime vlade te zemlje sanitetsko vozilo opremljeno savremenom i neophodnom medicinskom opremom.

 

japan_donacija_zagubica1 japan_donacija_zagubica12

Vršilac dužnosti Doma zdravlja u Žagubici, doktorka Vesna Stoilović, rekla je da značaj donacije ima nemerljivu vrednost za tu zdravstvenu ustanovu.

 

„Vrednost donacije je 83.400 evra, i ona sadrži dva defibrilatora, četiri EKG aparata, pet inhalatora, jedan ultrazvučni i CTG apaart, biohemijski analajzer, mikroskop za laboratoriju i vodeno kupatilo“, dodala je Stilović, uz ocenu da će sanitetskim vozilom značajno biti poboljšan prevoz pacijenata u hitnim slučajevima.

 

japan_donacija_zagubica

S leva: Vesna Stoilović, Zoran Mihajlović, Akihita Terući, Safet Pavlović

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, zahvalio se na ovoj donaciji koja će znatno doprineti efikasnijem radu hitne službe.

Želim da saradnju započetu pre dve godine nastavimo za boljitak rada zdravstvene ustanove, očekujući i nadalje pomoć Japana, rekao je Pavlović.

Sekratar ambasade Japana je izrazio nadu da će ova donacija doprineti učvršćivanju prijateljskih odnoso između Japana i Žagubice, odnosno Srbije.

Pomoćnik ministra zdravlja Zoran Mihajlović, podsetio je da Vlada Japana veliku pomoć pruža srpskom zdravstvu i da prepreka za to nije ni razdaljina od 9.000 kilometara.

On je rekao da je ambulansto vozilo od izutetne pomoći  Žagubici, imajući u vidu razuđenost opštine.

Svi treba da imamo na umu ko su nam pravi prijatelji ne na papiru nego u stvarnosti, rekao je Mihajlović i izrazio nadu da će Vlada sa dalekog istoka nastaviti da pomaže Srbiju.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X