Od danas do 27. avgusta pojačana kontrola brzine na svim putevima u Evropi

331 0

SRBIJA –

SRBIJA, Ministarstvo unutrašnjih poslova je najavilo da će od danas do 27. avgusta na putevima Evrope i Srbije biti organizovana akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila.

 

U Srbiji će u tom periodu svakodnevno i tokom noći biti merena brzina kretanja vozila sa novim tek nabavljenim radarima koji su spojeni i mogu razmenjivati informacije sa centralnim računarom koji se nalazi u Upravi saobraćajne policije.

 

Boban Milinković iz Saobraćajne policije rekao je za RTS da vozači poštuju ograničenje brzine kada je veća gustina saobraćaja, tj. nisu u stanju da krše ograničenja.

 

“Kada je saobraćaj ređi, onda su prekoračenja češća i zbog toga ćemo pojačati kontrolu u noćnim satima kada je saobraćaj slabiji”, rekao je Milinković.

 

Podsećamo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo 51 uređaj za merenje brzine kretanja vozila sa računarskom opremom pomoću koje će se sakupljati i analizirati podaci o saobraćajnim nezgodama kako bi se smanjio broj povređenih i poginulih na putevima u Republici Srbiji.

 

Nove uređaje za merenje brzine prati računarska oprema pomoću koje možemo da preuzimamo podatke sa svih radarskih uređaja u Srbiji koje ćemo ukrstiti sa podacima o saobraćajnim nezgodama, a sve u cilju kako bi  usmerili rad saobraćajne policije i smanjili broj poginulih i povređenih na putevima, rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov, a prenosi Telegraf.

 

Prema podacima Uprave saobraćajne policije nepropisna brzina je jedan od uzroka u više od 50 procenata saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima. Takođe, kako je načelnik Uprave saobraćajne policije rekao, analize Evropske komisije ukazuju da pored neprilagođene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i nekorišćenje sigurnosnih pojaseva su glavni problem bezbednosti saobraćaja.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X