Od 39 testiranih na korona virus četvrtina zaražena. Mahom članovi porodice

23 0
stankulic radosavljevic

BOR, (IST Media) Od 39 testiranih Borana u poslednjih 24 časa, čak 10 je pozitivno na korona virus, što znači da je u Boru ukupno čak 46 zaraženih, govore podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara.

Na današnjoj konferenciji za medije ocenjeno je da se epidemiološka situacija pogoršava, što je, prema rečima zdravstvenih radnika, bilo i očekivano.

Dr Javorka Stankulić, epidemiolog u borskom Domu zdravlja, kazala je da je „jasno da se građani ne pridržavaju propisanih mera u cilju zaštite od virusa.

Kako se većinom radi o porodičnim kontaktima, jasno je da se nisu poštovala uputstva pravilne izolacije, koja podrazumeva potpunu izolaciju od članova porodice, a ne samo onu od spoljnog sveta. Neophodno je da se u slučaju nemogućnosti potpune izolacije, svaka komunikacija sa zaraženim članom porodice obavlja uz nošenje maski i održavanje distance od najmanje metar i po“, kazala je dr Stankulić.

Prema njenim rečima, starosna granica se pomera te je sada najzastupljenija grupa od 40 do 49 godina i čak šestoro novoobolelih je u ovoj starosnoj dobi.

Dve novoobolele osobe su hospitalizovane, dok su ostale osobe asimptomatske ili sa veoma blagom kliničkom slikom i nalaze se na kućnom lečenju.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X