DruštvoTema danaНекатегоризовано

Od 15. novembra zamena knjižica i putem interneta

SRBIJA (IST Media, Beta) Građani Srbije moći će od polovine novembra putem nacionalnog portala eUprava da podnesu zahtev za zamenu stare zdravstvene knjižice za elektronsku, saopštili su iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva zdravlja Srbije.

 

zdravstvena-knjizicaZbog ogromnih redova na šalterima i postojećeg roka za zamenu zdravstvenih knjižica koji ističe na kraju godine, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uvrstilo je to kao hitnu inicijativu u svoj rad.

 

Procedura za podnošenje zahteva je jednostavna – nakon otvaranja naloga na sajtu www.euprava.gov.rs, građani će moći da popune elektronski obrazac, na sajtu odgovarajuće filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

 

Nakon uplate takse od 400 dinara, RFZO će početi izradu kartice zdravstvenog osiguranja.

 

Obaveštenje o tome kada se može podići traženi dokument, korisnik će dobiti putem SMS-a, navodi se u saopštenju.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Gradsko veće u Boru predložilo kadrovske promene u Sportskom centru i Vodovodu

Ist Media

Članovi Senata Univerziteta u Beogradu u poseti Srbija Ziđin Koper

Ist Media

Povratak Živorada Žike Petrovića – novi direktor JKP Vodovod u Boru – Sindikat upozorava: Zaposleni rade u nehumanim uslovima

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X