Očekivan tok novog saziva Skupštine Grada Bora. Gradonačelnik Boranima javno dao broj službenog mobilnog telefona

148 0
opozicija bor

Među odbornicima opozicije više nema predstavnika „Most-a“; foto: Ist media

Ništa se na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Bora nije desilo neočekivano.

Odbornici najavljene koalicije SNS-SPS-Vlaška stranka „Most“ prihvatili su predlog SNS-a da Aleksandar Milikić bude gradonačelnik Bora u još jednom mandatu, a da njegov zamenik bude Milivoje Miki Janošević (Most).

Vlaška stranka Most
Oročili mandate: Vlaška stranka Most i POKS

Predsednik Skupštine, kao i prethodne četiri godine, biće Dragan Žikić (SPS) a njegov zamenik Ivan Vučković (Most).

Ivan Vučković
Na napade odgovorio obećanjem da će napustiti funckiju ukoliko bude izneveren koalicioni dogovor – Ivan Vučković

Ni među imenima članova Gradskog Veća nema promene od najavljenog.

U njemu će biti Milena Stanojković Kožović, Marko Nikolić, Igor Janković i Srećko Zdravković, Milan Stojanović i Nenad Kračunović (SNS), Danijel Aleksić i Tamara Paunović (SPS) i Dejan Dulović (Most).

Opozicioni odbornici nisu podržali nijedan predlog vladajuće koalicije, a rasprava o kandidatima, naročito kandidatima za gradonačelnika i njegovog zamenika, trajala je više od sat vremena.

Balašević i Marković

I dok su predstavnici vlasti (mahom iz sela) veličali rezultate četvorogodišnje vladavine, opozicija smatra da su glasači SNS-a izigrani, jer su očekivali da gradonačelnik bude nosilac liste na izborima 3. aprila, Vladimir Stanković.

Trutić

Opozicija se usmerila i na odbornike Most-a, pa je diskusija između dojučerašnjih istomišljenika bila žustrija nego između SNS-a i opozicije. Iz Mosta su ponovo poručili da im je mandat oročen na dve godine, i da će otići u opoziciju ukoliko se ne poštuje koalicioni dogovor i predizborni principi.

Nakon što je izabran za gradonačelnika, Milikić je za govornicom javno pročitao svoj broj mobilnog telefona i pozvao građane da mu se slobodno obrate.

Trudiću se da potpuno promenimo način rada i da se približimo građanima. Pozivam sve kome je pomoć potrebna da me pozove na službeni broj 060/2727000, a već od ovog vikenda uvešćemo ponovo i instituciju prijema građana, rekao je Milikić.

Zbog odlaska u penziju, umesto Slobodana Badže posao sekretara Skupštine obavljaće diplomirana pravnica Milena Pejčić. Bio je to i najemotivniji trenutak skupštinskog zasedanja u poslednjih desetak godina, jer su Badži, koji je na toj funkciji promenio sve vlasti od 1999. godine, odbornici i vlasti i opozicije izneli sve pohvale i poštovanja, poželevši mu da što duže uživa u mirovini.

Drugi deo skupštine možete pogledati u prilogu koji je danas Ist media emitovala uživo.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X