Očajan izgled glavne plaže na Borskom jezeru. Visoka trava IDEALNA ZA ZMIJE

1118 0
BOR, (IST Media) Turistička sezona na Borskom jezeru se približava, ali izgled glavne plaže je daleko od onog kakav bi trebalo da bude.

Trava nije pokošena, pa ostaje nejasno zašto je ovo odmaralište uvršteno u turističku ponudu grada.

Direktor JKP “3. oktobar” Dalibor Orsovanović, kaže za IST Media da će radnici ovog komunalnog preduzeća prionuti na posao košenja i uređenja čim se vreme prolepša a kupališna sezona bude na vidiku.

Održavanje ovog dela jezera je problematično i zbog vlasničkih odnosa priobalja koje je prodato privatnim licima, pa je zapravo potrebno zamoliti vlasnika da odobri održavanje. U suprotnom, mogao bi da tuži opštinu Bor za “upad u posed”.

Da je visoka trava veliki problem na Borskom jezeru upozoravaju borski biolozi, koji napominju da se ne pamti ovolika najezda zmija u ovom delu Srbije, te da im je visoka trava često omiljeno skrovište.

Podsećamo da je nedavno na dečijem igračištu u “slatinskom naselju” otrovnica “šarka”, skrivena u visokoj travi, ujela za ruku ženu koja se igrala sa detetom.

Žena je spašena brzom intervencijom lekara borske bolnice.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

BOR PRE 40 GODINA, 25. April 1973.

Piše - 13. October 2013. 0
Zahvaljujući digitalizaciji lista “Borske novosti”, koju je sprovelo Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke u Boru, u narednom periodu ćemo iz pomenutog glasila…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X