Obnovljeno košarkaško igralište u ulici Đ.A.Kuna

681 0

 

Saopštenje kompanije Mozzart:

 

BOR – Akcija „Sto terena za jendu igru“ odlazi u Istočnu Srbiju!

 

Kompanija Mozzart obnavlja košarkaško igralište u ulici Đorđa Andrejevića Kuna, gde će pored poznatog terena za košarku, od sada moći da se igra i mini basket. U punom sastavu, od mlađih selekcija do prvotimki, ŽKK Bor svečano će otvoriti teren koji je posvećen razvoju košarke u ovom gradu i timu koji niže uspehe.

 

Novitet je i postavljanje konstrukcija po FIBA standardima za pionire što će omogućiti svim uzrastima jednake šanse za učenje i igranje ovog sporta. Prvu revijalnu utakmicu će odigrati upravo najmlađe košarkašice kluba iz Bora, uz podršku svojih uzora pored osnovne linije, koje će se po prvi put naći u ulozi trenera.

 

Ženski košarkaški klub Bor osnovan je 1952.godine i tokom svog postojanja prolazio je kroz razne izazove, a prethodnih pet godina je u svom piku. Nakon šampionske sezone u Drugoj ženskoj ligi, devojke iz Bora vratile su se u Prvu ligu Srbije. U klubu se radi sa svim kategorijama devojčica i devojaka: mini basket, mlađe pionirke, pionirke, kadetkinje, juniorke i seniorska ekipa. Juniorska ekipa ŽKK Bor je protekle sezone bila je najbolja u regionu.

 

Seniorski tim ŽKK Bor ima velike ambicije za novu prvoligašku sezonu u kojoj želi bitniju ulogu nego ranijih godina. Zbog toga su, pored kapitena Vide Emeš, prošlogodišnjeg MVP Druge lige, u rosteru Boranki i Jelena Jozić, koja je igrala za Kraljevo, Nena Trajčevska, najbolja igračica Makedonije prethodne sezone, i Kentra Washington, koja dolazi sa Votford koledža.

 

Sve one biće na otvaranju terena zajedno sa svojim trenerima i ostalim saigračicama.

 

Dođite u ponedeljak od 16 časova da zajedno otvorimo 53. rekonstruisani teren u društveno odgovornoj akciji kompanije Mozzart i podržimo žensku košarku!

 

Datum i vreme:
Ponedeljak, 9. oktobar u 16 časova

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X