Kultura

Obnovljena predstava Klaustrofobična komedija prvi put pred Boranima

klaustrofobicna komedija DSC00272

Foto: Ist media

Dugotrajnim iskrenim aplauzom i ovacijama, borska publika pozdravila je sinoć glumačku ekipu Zvezdara teatra koja je u sali Muzičke škole izvela predstavu Klaustrofobična komedija autora Dušana Kovačevića u režiji Darka Bajića.

Po odabiru Darka Bajića, ekipu ove „gorke komedije” koja je prvi put odigrana 1987. godine, danas čine Ljubomir Bandović, Anja Pavićević, Stefan Trifunović, Zoran Cvijanović, Slavko Štimac, Jovana Stojiljković, Igor Grabovica.

Povodom premijere ovog komada 2015. godine, Dušan Kovačević je podse tio da je Klaustrofobičnu komediju pisao pre trideset godina sa osećanjem da živimo u teskobi koja se prikriva povremenim otvaranjem prozora.

Izlazak iz te naše teskobne kuće – domovine, u zemlje ’slobode’ – najčešće u Italiju, bilo je osećanje odlaska na vikend zatvorenika osuđenih na život u komfornom zatvoru i pod budnim okom ’jedne od najboljih evropskih policija’. Čovek može biti zaglavljen u liftu kao i u državi, kaže Sava odžačar u ulozi radničke sirotinje i tamnoputog Otela – čoveka zaljubljenog u život koji mu je nedostižan. Podnaslov ove gorke komedije mogao bi biti i naslov: Pozorište potkazuje život. To je tačna i valjda jedina čestita strana potkazivanja kao želje za istinom”, rekao je tada Kovačević.

klautrofobicna komedija DSC00207

Ljubomir Bandović je za ulogu Save odžačara dobio statuu „Ćurana” za najbolje glumačko ostvarenje na 45. Danima komedije u Jagodini 2016. godine, kao i niz drugih nagrada.

Borska publika je “gladna” kvalitetnih pozorišnih predstava, što govori podatak da su ulaznice za ovu predstavu “planule” u času. Po zainteresovanosti i reakcija razočaranih koji nisu mogli da se dokopaju karata, stiče se utisak da bi za ovu predstavu publika “napunila” i halu Sportskog centra.

Sledeću predstavu Centar za kulturu organizuje sa komadom Petrijin venac u izvođenju glumaca Teatra na brdu.  

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[NAJAVA] Danas u borskoj biblioteci – umetnica Milica Ružičić

Ist Media

U subotu predstava za decu – POKAHONTAS

Ist Media

DANI KNJIGE – u Narodnoj biblioteci Bor od 16. maja do 18. juna

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X