Objavljen spisak grupa koje će nastupiti na ovogodišnjoj Gitarijadi u Zaječaru

212 0
romulijana press gitarijada 2

 

Ovogodišnja Zaječarska Gitarijada biće održana od 25. do 27. avgusta na Kraljevici, u toku je izbor takmičarskih bendova od kojih će se njih 10 takmičiti u dve polufinalne večeri, dok će se u finalu četiri benda boriti za titulu najboljeg.

Od gostujućih bendova u četvrtak 25. avgusta natupiće „Bajaga“, Sedlar, „Valentino“ i „Teksas flud“, a dan kasnije „Kerber“, „Piloti“,“ Ritam nereda“ i „Bendover“.

U subotu 27. avgusta sviraju „Van Gogh“, „Goblini“, „Kanda, Kodža i Nebojša“ i grupa „Alisa“, dok će koncert Nikole Vranjkovića, frontmena grupe „Bock out“, biti održan na Romulijani 30. avgusta.

Govoreći o kulturnom letu u Zaječaru, na pres-konferenciji organizatora najavljeno je gostovanje poznatog holivudskog glumca Džona Malkoviča na Feliks Romulijani 8. avgusta, gde će biti izvedena multimedijalna predstava „Paklena komedija -ispovest serijkog ubice“ u kojoj Džon Malkovič nastupa u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra.

Organizator očekuje da će veliki broj ljudi doći na ovaj centralni kulturni događaj tokom avgusta, iako su predviđene ulaznice od 1000 dinara.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić zahvalio se na finansijskoj pomoći „Eliksir grupe“ koja je pored GIZ-a najviše pomogla da Džon Malkovič gotuje na Romulijani, a gostovanje su pomogli i Zaječarska pivara, Štrabag, ali i borski Ziđin koji je ponudio smeštaj za goste koji nisu mogli da se smeste u Zaječaru.

Ničić je podsetio da se „Zaječarsko kulturno leto na Romulijani“ već odvija i pomenuo koncerte brazilskog i egipatskog pijaniste.

Na Romulijani je 3. avgusta predviđen i koncert Bore Dugića, 6 avgusta Festival tanga, a istog dana u zaječarskom teatru biće izvedena predstava francuskog pozorišta iz Lila.

Koncert Pavline Radovanović, koja živi u enklavi u Orahovcu na Kosovu zakazana je za 10. avgusta na Romulijani, 18. avgusta predviđen je koncert „Beogradskog Džez seksteta“, a 21. avgusta “Vonder stringsa”.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X