DruštvoTema danaНекатегоризовано

Obijeni kavezi sa psima u JKP „3.oktobar“

kafilerija bor 2184BOR (IST Media) Nepoznati počinioci obili su tokom noći, kaveze u službi Zoohigijene JKP „3.oktobar“, onesposobili vozilo ovog preduzeća,  i pustili dvadesetak pasa lutalica. Da bi iz prihvatilišta za pse oslobodili životinje, vandali su, najpre, naneli teške povrede psu čuvaru ovog javnog preduzeća.

 

-Neko je razbio katanac na kavezu i pustio 20 pasa lutalica, koje smo mi uhvatili, da se ponovo slobodno šetaju ulicama Bora. Radnici našeg preduzeća će nastojati da ih u što kraćem roku uhvate, vrate u prihvatilište i sklone sa ulica – rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“.

 

Kako kažu u ovom preduzeću i prošle godine se desio sličan incident, prilikom čega je tada oslobođeno trideset pasa.

 

Nevenka Mirošević, doktor veterinarske medicine i šef radne jedinice Zoohigijenske službe u borskom komunalnom preduzeću, ističe da su vandali koji su obili kaveze, na ulicu pustili agresivne pse, koji su ranije već napadali građane i druge životinje.

 

-Nakon što je neko obio katanac na ulaznim vratima Zoohigijene, iz vozila našeg preduzeća koje se koristi za hvatanje pasa lutalica je izvađen akumulator, a potom su i iz kaveza oslobođeni psi.  Rotvajler koji je udaren u glavu se, na svu sreću,  oporavlja od zadobijenih povreda – rekla je Miroševićeva.

 

Iz borske policije saopštavaju da intenzivno rade na rasvetljavanju činjenica i okolnosti vezanih za ovaj slučaj.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Porukom “SVI SMO DRUGAČIJI ALI SMO SVI JEDNAKI” obeležen dan škole VIDOVDAN

Miloš Marković

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X