Obijeni kavezi sa psima u JKP „3.oktobar“

516 0

kafilerija bor 2184BOR (IST Media) Nepoznati počinioci obili su tokom noći, kaveze u službi Zoohigijene JKP „3.oktobar“, onesposobili vozilo ovog preduzeća,  i pustili dvadesetak pasa lutalica. Da bi iz prihvatilišta za pse oslobodili životinje, vandali su, najpre, naneli teške povrede psu čuvaru ovog javnog preduzeća.

 

-Neko je razbio katanac na kavezu i pustio 20 pasa lutalica, koje smo mi uhvatili, da se ponovo slobodno šetaju ulicama Bora. Radnici našeg preduzeća će nastojati da ih u što kraćem roku uhvate, vrate u prihvatilište i sklone sa ulica – rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“.

 

Kako kažu u ovom preduzeću i prošle godine se desio sličan incident, prilikom čega je tada oslobođeno trideset pasa.

 

Nevenka Mirošević, doktor veterinarske medicine i šef radne jedinice Zoohigijenske službe u borskom komunalnom preduzeću, ističe da su vandali koji su obili kaveze, na ulicu pustili agresivne pse, koji su ranije već napadali građane i druge životinje.

 

-Nakon što je neko obio katanac na ulaznim vratima Zoohigijene, iz vozila našeg preduzeća koje se koristi za hvatanje pasa lutalica je izvađen akumulator, a potom su i iz kaveza oslobođeni psi.  Rotvajler koji je udaren u glavu se, na svu sreću,  oporavlja od zadobijenih povreda – rekla je Miroševićeva.

 

Iz borske policije saopštavaju da intenzivno rade na rasvetljavanju činjenica i okolnosti vezanih za ovaj slučaj.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X