Obezbeđenje Ivice Dačića onemogućilo novinara Blica da izveštava sa skupa SPS

764 3
ivan popovich
Ivan Popović

 

MAJDANPEK, (IST Media) Obezbeđenje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, napalo je danas dopisnika „Blica“ i „Ist Media“ iz Majdanpeka Ivana Popovića, dok je na predizbornom mitingu SPS-a pokušao da fotografiše sa tog dogadjaja.

Popović je, kako nam je rekao, pokušao da u sali Doma omladine fotografiše okupljene pristalice SPS-a za vreme obraćanja ministra Dačića.

 

“Odjednom me je jedan pripadnik obezbeđenja uhvatio za ruku, povukao u stranu i počeo da viče da ne mogu da stojim na tom mestu, ali mu istovremeno nije smetalo što je tu bio snimatelj televizije ‘Palma’“, rekao je Popović.

 

On kaže da je uzalud objašnjavao da je novinar sa akreditacijom koji samo radi svoj posao, ali da je pripadnik obezbeđenja dodao da sa njim “ne može tako da razgovara”.

 

“Novinarstvom se bavim više od sedam godina, i nikad mi se nije desilo ovako nešto. Iznenađen sam i razočaran zbog takve reakcije, jer ni na koji način nisam ugrozio ničiju bezbednost već samo radio svoj posao”, kazao je on.

 

Nakon incidenta, Popović je odustao od izveštavanja sa predizbornog skupa SPS-a.

 

IZVINJENJE POPOVIĆU

Milomir Premović, savetnik prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, i Đorđe Čabarkapa, potpredsednik Izvršnog odbora SPS-a pozvali su našeg dopisnika i u ime ministra Dačića, upiti izvinjenje zbog napada.

 

„Neposredno nakon objavljivanja teksta o napadu člana obezbeđenja na mene, pozvali su me da dođem da mi se lično izvini. Prihvatio sam izvinjenje koje su uputili u ime ministra Dačića, i nakon kraćeg razgovora konstatovali smo da se radi o obezbeđenju predizbornog skupa, a ne o ličnom obezbeđenju ministra“, kaže Ivan Popović.

 

On je dodao da je informacija o napadu člana obezbeđenja ministra Dačića preneta kao takva jer se osoba koja ga je napala tako predstavila.

 

„Nisam znao o kome se radi, on mi je rekao da je član Dačićevog obezbeđenja, pa je zato došlo do zabune. Ali, sve ostalo što se desilo je u potpunosti tačno“, dodao Popović.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 3 comments

 1. Napad je za osudu, kao i na bilokoga drugog na ovom svetu. Komentar za novinara: Zasto novinar nije politicki neutralan. Gde je sloboda medija ovde? Ovde vlada medijski mrak. Izvestaji samo o SNS-u. Favorizovanje te stranke, gde su ostali?

  Reply
  1. Vidim da je za SNS bilo na politički marketing.Mogli su i drugi da se reklamiraju,a ne samo da daju pare Palmi.A i cela kampanja bila nam kilava.SNS-ministri nas okupirali danima.

   Reply
  2. Vidim da je za SNS bilo na politički marketing.Mogli su i drugi da se reklamiraju,a ne samo da daju pare Palmi.A i cela kampanja bila kilava za ostale.SNS-ministri nas okupirali danima.A mislim da im za sve nas u rupi puca prsluk

   Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X