Obeležen dan osoba sa invaliditetom u Žagubici

270 0

ŽAGUBICA (IST Media, foto: screenshot RTV Homolje) Obeležavanje dana osoba sa invaliditetom ima za cilj da poboljša razumevanje problema sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću.  S tim ciljem 178 osoba sa posebnim potrebama iz Opštine Žagubica obeležili su ovaj dan, a predsednik Udruženja “Invalidi Homolja”, Dejan Grujuć rekao je da je ovo udruženje realizovalo većinu planiranih aktivnosti.

 

Prostorije Udruženja "Invalidi Homolja" (foto: screenshoot RTV Homolje)
Prostorije Udruženja “Invalidi Homolja” (foto: screenshot RTV Homolje)

“Najvažnije za nas je to što smo dobili prostorije u Žagubici i što smo ih, zahvaljujući donatorima opremili. Tu se okupljamo, družimo se i realizujemo naše projekte i štitimo prava svih naših članova”, rekao je Grujić.

 

Predsednik SO Žagubica, Dejan Nikolić, istakao je da će se lokalna samouprava potruditi da i u ostalim naseljima obezbedi prostorije za rad udruženja.

 

Osnivačica Udruženja, Ljiljana Ilić, naglasila je da osobe sa invaliditetom ne treba da budu vidljive samo na ovaj dan, već da kao ravnopravni građani svakodnevno učestvuju u društvenim aktivnostima.

 

“Udruženje treba da se potrudi da reši neke administrativne probleme poput parkiranja, putarine, kao i subvencije za plaćanje elektirične energije i telefona. To je i bio cilj, da se život ovih ljudi olakša”, rekla je Ilić.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X