OsnovacНекатегоризовано

O školi…

Основна школа “3. октобар” у Бору отпочела је са радом школске 1962/1963. године. Због увећаног броја ученика и одељења, недовољног броја учионица у Основној школи “Вук Караџић”, донета је одлука да се за потребе наставе адаптира зграда, у којој је раније био смештен Техникум и Школа за квалификоване раднике.

 

Основна школа 3. oктобар (са бочне стране)

 

Направљено је 10 учионица, што је омогућило рад 20 одељења у 2 смене. У нижим разредима је било 12, а у вишим 8 одељења са укупно 752 ученика. Иако је у почетку замишљена само као огранак школе “Вук Караџић”, решењем Народног одбора општине Бор од 25. децембра 1962. школа почиње самостално да ради.

 

Ускоро је за Дан ослобођења Бора и његове околине добија име “3. oктобар”. За првог директора постављен је Андреја Митић, бучјански и брестовачки учитељ, а за његовог помоћника именован је Драгослав Џаџић, такође учитељ.

 

Наредне школске године, школа је добила и нову зграду у северном делу града, у улици Иве Лоле Рибара. То је била троспратна зграда са кабинетима зa биологију, физику, хемију, радионицама за техничко образовање и срецијализованим учионицама за остале предмете и разредну наставу. За кратко време школа је имала фискултурну салу, школску амбуланту, ђачку кухињу и библиотеку.

 

После шеснаест година рада у овој згради школа ће 1. октобра 1979. године, због потребе проширења копа који се налазио у њењој близини, бити пресењена у модерније и опремљеније здање у улици 3. октобар 71, где се и данас налази.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

The Way To Search For Hard anodized cookware Brides On the internet and Get Great Asian Wife

Ist Media

The Last Word Information To Vietnamese Wedding brides

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X