NUNS: Šovinističko divljanje Ratka Dmitrovića

159 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije povodom izjave Ratka Dmitrovića, direktora i glavnog i odgovornog urednika „Večernjih novosti“, koji je članove NUNS-a proglasio „simpatizerima ustaške Hrvatske“, upozorava na povratak govora mržnje iz ratnih devedesetih.

 

NUNSDmitrović, takođe, Jovanu Gligorijević, novinarku „Vremena“ i članicu Izvršnog odbora NUNS-a, samo zato što objavljuje tekstove na jednom hrvatskom portalu, optužuje za „kroatofilstvo“.

 

NUNS ne želi da polemiše sa  stavovima Ratka Dmitrovića, jer oni predstavljaju samo kontinuitet u njegovom javnom delovanju i deljenju novinara na „patriote“ i “izdajnike“. Ono što nas zabrinjava je da se Dmitrović trenutno nalazi na čelu dnevnog lista čiji je suvlasnik država Srbija.

 

Zbog toga NUNS očekuje da se povodom otvorenog govora mržnje oglasi Ministarstvo kulture i informisanja i javno osudi Dmitrovićevo šovinističko divljanje.

 

Ratko Dmitrović je na svom twiter nalogu objavio tvit sledećeg sadržaja: „Više je u NUNS-u 90-ih bilo (i danas ima) simpatizera ustaške HRV nego u ondašnjem i sadašnjem Hrvatskom društvu novinara.”

 

Sekretarijat NUNS-a

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Usvojen Zakon o rudarstvu

Piše - 5. December 2015. 0
SRBIJA (IST Media, Tanjug) Skupština Srbije usvojila je Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima koji će, prema očekivanjima Vlade Srbije, biti…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X