NUNS osuđuje verbalne pretnje upućene novinarima TV Valjevo Plus

728 0

valjevo featNezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje verbalni napad i pretnje koje je kolegama iz TV Valjevo Plus uputio doskorašnji poslanik SNS- a Slobodan Gvozdenović.

 

On je, prema navodima TV Valjevo plus, tokom posete ministra bez portfelja Velimira Ilića Valjevu, 21.03.2016. verbalno napao kolege iz TV Valjevo Plus. Glavnom i odgovornom uredniku te televizije Predragu Lučiću i „gazdi kriminalcu koji bi trebalo da bude u zatvoru, a ne da zida mostove i druge objekte u gradu“ psovao majku.

 

TV plus navodi da je Gvozdenović, uz vulgarne psovke, zapretio ljudima iz TV Valjevo Plus da će ih funkcioner SNS-a Darko Glišić „staviti uz kočanjku“. Zbog ovih pretnji, kolega Lučić je otišao u Policijsku upravu Valjevo, gde je prijavio verbalne pretnje, davši izjavu i zatraživši i poligrafsko veštačenje.

 

“NUNS očekuje da će nadležni organi blagovremeno reagovati i ovaj slučaj ispitati i procesuirati u najbržem mogućem roku.  Ovakav odnos je neprihvatljiv u svakom demokratskom društvu i predstavlja direktno ugrožavanje bezbednosti i prava novinara da obavljaju svoj posao”, navodi se u saopštenju NUNS-a

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X