NUNS: Opravdan štrajk u Timočkoj televiziji i radiju

302 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije podržava štrajk zaposlenih u Timočkoj televiziji i radiju jer smatra da su njihovi zahtevi potpuno opravdani. NUNS poziva vlasnika i direktora ove zaječarske medijske kuće da najhitnije ispune zahteve štrajkača.

 

Zaposleni u Timočkoj televiziji i radiju juče su organizovali jednočasovni štrajk upozorenja, a zatim najavili da će od 14. aprila stupiti u generalni štrajk, jer nije ispunjen nijedan od njihovih zahteva.

 

Štrajkači zahtevaju da im se isplate zaostale zarade za 2015. godinu. Objašnjavajući razloge štrajka, zaposleni navode da od 31. decembra prošle godine, kada im je isplaćen prvi deo zarade za novembra, nisu dobili ni dinar za svoj rad.

 

U jučerašnjem štrajku upozorenja, učestvovalo je 18 od 28 zaposlenih u Timočkoj televiziji i radiju. Zaposleni su o štrajku upozorenja pravovremeno obavestili direktora Timočke televizije Gorana Stankova, ali im on ništa nije odgovorio.

 

Timočku televiziju je početkom 2010. godine kupio estradni menadžer Saša Mirković, vlasnik firme Beoton R. U septembru prošle godine, Mirković je kupio i dnevni list Sport čiji su zaposleni javno protestovali, takođe zbog kašnjenja u isplati zarada.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X