NS: Ministarstvo nema rešenje za preseljenje sela Krivelj

228 0
Dragan Marković NS

 

Gradski odbor Narodne stranke ponovio je danas ocenu da je javni sektor u Boru je na kolenima, uz konstataciju da najvažnija komunalna preduzeća teško funkcionišu, da ostaju bez radnika, a vozni park potreban za kvalitetno obavljanje delatnosti je u katastrofalnom stanju.

Primer Toplane pokazuje kako se političkim kombinacijama, svesno ili nesvesno, sistematski uništava jedno preduzeće pred očima svih, pred radnicima koji ne mogu to promeniti, sa menadžmentom i nadzornim odborom koji troši subvencije i čuva fotelje, saopštila je NS.

NS zato zaključuje da nije čudno što je Toplana poslovala u 2020. sa minusom od 228 miliona dinara, da je u prvih devet meseci 2021. godine negativno poslovanje 97 miliona dinara a gradska vlast sada pokušava sa dodatnih 250 miliona subvencija da spase grejnu sezonu, i to zbog predstojećih izbora.

Predsednik NS Dragan Marković se osvrnuo na najavljeno preseljenje sela Krivelj zbog širenja rudnika.

Zašto borski vlastodršci kriju da na teritoriji Bora i okoline nema lokacije za preseljenje? To im je u ministarstvu u lice rečeno. Šta je bilo sa obećanjima da Kriveljani mogu staviti prst na karti gde žele biti premešteni? Zašto su u julu obmanuti obećanjima da će se već u septembru, kroz planske aktivnosti, znati lokacije preseljenja, upitao je Marković lokalnu vlast.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X