Politika

NPS uoči sutrašnjeg usvajanja završnog budžeta: Gde je utrošeno 7,5 milijardi dinara?

narodni pokret srbije bor

 

Gradski odbora Narodnog pokreta Srbije (NPS) u Boru oglasio se uoči sutrašnje sednice Skupštine Grada Bora, na kojoj će se naći i predlog za usvajanje završnog računa za 2023. godinu

Kada se pogleda rashodna strana koja iznosi oko 7,5 milijardi dinara, svaki Boranin se može zapitati šta je utrošeno toliko novca? Danas je Bor neuređen, prljav, sa kanalizacijom koja je problematična, sa skupim ali nekvalitetno urađenim asfaltom, trotoarima, stepeništima. Osim ogromnih subvencija datih Toplani za plaćanje energenata, ne postoje stavke koje se mogu smatrati kapitalniim investicijama sem višegodišnje izgradnje vodovodne mreže koju niko ne može ispratiti, rekao je na konferenciji za novinare Dragan Marković, predsednik odbora NPS.

Ocenio je da predlogom pravilnika o uslovima i postupcima za isključenje sa sistema daljinskog grejanja vlast želi da, kako je rekao “zacementira aktuelno stanje, jer će za većinu korisnika biti apsolutno neizvodljivo isključenje”.

Situacija sa tihim nestajanjem pojedinih sela i lažnim preseljenjem na lokaciju koju izaberu pokazuje koliko se vlast neiskreno ponaša i raznim obmanama kupuje vreme dok se preseljenje izvodi pojedinačno. Sastanci predstavnika vlasti sa građanima po mesnim zajednicama pretvoreni su farsu, dodao je on.

Osvrnuo se i na nedavne optužbe koordinatorki u Kancelariji za mlade koje su optužile zamenika predsednika Skupštine Grada Ivana Vučkovića za mobing, i da poruke koje je poslao na više adresa pokazuju da on ne zaslužuje da bude na toj funkciji u skladu sa usvojenim etičkim kodeksom funkcionera lokalne samouprave.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

Ist Media

Politički rat dela SNS-a oko Kancelarije za mlade. Da li smetaju zaposlene koje nisu članice nijedne stranke?

Ist Media

Gradsko veće u Boru predložilo kadrovske promene u Sportskom centru i Vodovodu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X