Novo kreditno zaduženje. Još 300 miliona dinara za Toplanu

262 0

 

Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Odluke o usvajanju projekta Javno-privatnog partnerstva za izgradnju, finansiranje i održavanje toplane na biomasu. Izbor privatnog partnera vršiće JP za Stambene usluge koje vrši naplatu naknade za isporučeno grejanje i koje će obezbediti sredstva za sprovođenje javno privatnog partnerstva.

Javno privatno partnerstvo prošlo je Vladinu komisiju i ono što nas čeka je usvajanje na Skupštini grada, potpisivanje Ugovora i u novembru će se početi sa izgradnjom nove Toplane. Idemo ka tome da kada nova Toplana počne sa radom da se uvede novi način obračuna, po kalorimetru, po isporučenoj jedinici toplotne energije, a sve u cilju da cena grejanja pada rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je rekao da je JP za Stambene usluge Bor sprovelo Javni poziv i kreditno se zadužilo 300 miliona dinara za nabavku energenata za predstojeću grejnu sezonu, i da je ovo poslednji kredit koji je podignut zbog Toplane.

Između ostalog na sednici Gradskog veća usvojen je i početni likvidacioni izveštaj apoteke Bor nakon potraživanja od strane poverioca, odluka o zakupu lokacije za postavljanje kioska, kao i odluka o pokretanju postupka otuđenja gradskog zemljišta putem javnog nadmetanja.

O svemu ovome odbornici će odlučivati na narednoj sednici Skupštine grada koja je zakazana za utorak, 27. jul.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X