Novi sportski kompleks u naselju Metalurg iznad Ekonomske škole

291 0
Stadion FK Rudar

Nakon komentara koji su se pojavili na društvenim mrežama da će Bor ostati bez fudbala, Igor Janković, član Gradskog veća zadužen za sport, najavio je izgradnju novog sportskog kompleksa. Novi fudbalski stadion nalaziće se na prostoru iznad Ekonomske i Rudarske srednje škole u naselju Metalurg.

Raspisaćemo Javnu nabavku za izradu idejnog rešenja gde ćemo prikazati šta će novi sportski kompleks da sadrži. Sve ono što sada imamo kod sportskog centra biće preslikano na novu lokaciju, s tim što će svakako biti modernije i sadržajnije, naglasio je Igor Janković, član Gradskog veća.

Kada je reč o nagrađivanju najuspešnijih sportista, naredne godine iz budžeta grada Bora stipendiraće se 15 sportista, a visina mesečne stipendije će biti sedam hiljada dinara.

Naredne godine nagrađivaće se sportisti za osvojene medalje na velikim međunarodnim takmičenjima, što znači da se boduju balkansko, evropsko, svetsko prvenstvo i eventualno olimpijske igre. Iznosi za nagrađivanje biće od 30 do 300 hiljada dinara, rekao je Janković.

Istakao je da ovakvu meru jedino grad Bor podržava u ovom delu Srbije i da je to jedan vid podrške i razvoju sporta, ali i sportistima da nastave da se bave sportom i prezentuju i svoj klub i svoj grad.

Naredne godinu za finansiranje programa sportskih organizacija predviđeno je 60 miliona dinara iz gradskog budžeta.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X