NOVI MODEL TRAKTORA stiže iz Boljevca

1688 0

BOLJEVAC, (IST Media) Indijska kompanija “Sonalika”, predstavila je danas u Boljevcu tri nova traktora marke “Solis”, koji će se sklapati u boljevačkoj fabrici poljoprivrednih maština FPM “Agromehanika”.

“Novi traktori zadovoljavaju stroge kriterijume IPARD programa Evropske unije, zbog čega će se ova fabrika naći među najznačajnijim proizvođačima traktora na starom kontinentu”, rekao je Ajay Kumar, direktor prodaje firme “Sonalike” za Evropu.

On je dodao da je “Sonalika”, sa godišnjom proizvodnjom od 100 hiljada traktora i sa 5.000 zaposlenih, najveći indijski izvoznik ovih mašina, i da je plan da u narednim godinama budu među tri najveća svetska proizvođača traktora.

Direktor FPM Branislav Rajić, naglasio je da je “Agromehanika” vodeći proizvođač poljoprivredne mehanizacije u jugositočnoj Evropi.

“Cilj nam je da u strateškom partnerstvu sa “Sonalikom” zaokružimo proizvodnju traktora, budući da u Boljevcu sami pravimo sve vrste mašina za poljoprivredu. Planiramo da izvoz sadašnjih 65 odsto, u narednom periodu povećamo na 75 procenata”, rekao je Rajić.

FPM je od 2012. godine strateški partner firme “Sonalika” i u Boljevcu se proizvodi oko 300 traktora godišnje.

“Sonalika” planira da u tom gradu proširi godišnju proizvodnju traktora na 700 komada, kao i da osposobe liniju za proizdvodnju najmanje 30 odsto delova.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X