Društvo

“Novi Krivelj” biće na površini od 20 kvadratnih kilometara. Tri modela preseljenja

Bor 2

Ovde bi uskoro trebaslo da nikne novo naselje; foto: Ist media

Grad Bor se izjasnio. Meštani sela Veliki Krivelj biće preseljeni na već poznatim lokacijama, a o jednom od tri modela preseljenja odlučivaće oni sami, rekao je danas gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić nakon sednice gradske Vlade.

Izvesna lokacija prositre se između sela Zlot, Šarbanbovac, Metovnica i Brestovac, i obuhvata područje od 20 kvadratnih kilometara, a u planu je i izgradnja naselja Bor 3 nedaleko te zone, u kome bi bilo naselje nalik Novom gradskom centru. U toku je i proces urbane komasacije sa 163 parcele od 16 ari na području novog naselja koje će se prostirati između Bora 2, Brestovca i naselja „Sunce“.

Milikić je pojasnio šta podrazumevaju ta tri modela preseljenja.

Prvi je individualno, u kome će meštani naplatiti svoju imovinu i tim novcem se preseliti na lokaciju koju žele, drugi model je kolektivno preseljenje i to će biti na lokaciji o kojoj je danas bilo reči na sednici gradske Vlade, a zašta se pozitivno izjasnilo 136 Kriveljana, dok treći model predstavlja izbor prodavca zemljišta da sam odluči šta će sa novcem, odnosno, da li će kupiti stan u stambenoj zgradi ili možda čak otići iz Bora, rekao je Milikić.

On je uveren da bi se izgradnjom stambenog naselja u Boru 3 snizila cena stanova na teritoriji grada, jer za kvadrat stambenog prostora sada treba izdvojiti od 750 do čak i 1200 evra.

Ipak, da bi se ceo proces preseljenja završio, očekuje se izjašnjavanje meštana Krivelja na zborovima, potom države, i na kraju kompanije Serbia Zijin Copper.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Porukom “SVI SMO DRUGAČIJI ALI SMO SVI JEDNAKI” obeležen dan škole VIDOVDAN

Miloš Marković

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X