„Novi Krivelj“ biće na površini od 20 kvadratnih kilometara. Tri modela preseljenja

258 0
Bor 2

Ovde bi uskoro trebaslo da nikne novo naselje; foto: Ist media

Grad Bor se izjasnio. Meštani sela Veliki Krivelj biće preseljeni na već poznatim lokacijama, a o jednom od tri modela preseljenja odlučivaće oni sami, rekao je danas gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić nakon sednice gradske Vlade.

Izvesna lokacija prositre se između sela Zlot, Šarbanbovac, Metovnica i Brestovac, i obuhvata područje od 20 kvadratnih kilometara, a u planu je i izgradnja naselja Bor 3 nedaleko te zone, u kome bi bilo naselje nalik Novom gradskom centru. U toku je i proces urbane komasacije sa 163 parcele od 16 ari na području novog naselja koje će se prostirati između Bora 2, Brestovca i naselja „Sunce“.

Milikić je pojasnio šta podrazumevaju ta tri modela preseljenja.

Prvi je individualno, u kome će meštani naplatiti svoju imovinu i tim novcem se preseliti na lokaciju koju žele, drugi model je kolektivno preseljenje i to će biti na lokaciji o kojoj je danas bilo reči na sednici gradske Vlade, a zašta se pozitivno izjasnilo 136 Kriveljana, dok treći model predstavlja izbor prodavca zemljišta da sam odluči šta će sa novcem, odnosno, da li će kupiti stan u stambenoj zgradi ili možda čak otići iz Bora, rekao je Milikić.

On je uveren da bi se izgradnjom stambenog naselja u Boru 3 snizila cena stanova na teritoriji grada, jer za kvadrat stambenog prostora sada treba izdvojiti od 750 do čak i 1200 evra.

Ipak, da bi se ceo proces preseljenja završio, očekuje se izjašnjavanje meštana Krivelja na zborovima, potom države, i na kraju kompanije Serbia Zijin Copper.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X