Društvo

Novi krediti od 5,73 miliona evra za zamenu vrelovodnih cevi i opreme u JKP Toplana

 

Vršilac dužnosti direktora JKP “Toplana”, Igor Janković, potpisao je u Ministarstvu rudarstva i energetike ugovor vredan 4,5 miliona evra za radove na zameni 9 kilometara vrelovodnih cevi, objavljeno je na Facebook stranici Grada Bora.

Kako se nabodi, Ugovor je potpisan sa firmom Konvar DOO, a kredit je obezbedila “KFW – nemačka razvojna banka”.

Radovi su planirani za 2024. i 2025. godinu.

Ovo je samo jedan od koraka koje preduzima JKP „Toplana“ u cilju unapređenja i modernizacije sistema daljinskog grejanja u Boru. Zamena starih i dotrajalih cevi novim, efikasnijim sistemom doprineće ne samo efikasnijem grejanju, već i smanjenju gubitaka energije, saopšteno je.

Pored toga, JKP „Toplana“ potpisala je još jedan ugovor vredan 1,23 miliona evra sa firmom Termomont DOO. Ovaj ugovor takođe obuhvata radove planirane za 2024. godinu, a odnosi se na zamenu opreme u čak 53 podstanice u gradu.

Napominje se da se ovi projekti sprovode u sklopu programa Ministarstva rudarstva i energetike, sa ciljem unapređenja energetske efikasnosti i modernizacije sistema daljinskog grejanja. Osim što doprinose unapređenju kvaliteta života građana, ovi projekti imaju i značajan ekonomski i ekološki efekat.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

KONAČNO: Bolnica u Majdanpeku dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X